Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση των σχολικών καθαριστριών από το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας

Καθαρίστριες
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:36

Η ενημέρωση αφορούσε τις διαδικασίες καθαρισμού και την εφαρμογή απολυμαντικών μέσων σε επιφάνειες και εξοπλισμό, καθώς και εκπαίδευση στη χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποφυγή και περιορισμό της διασποράς του Covid19

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Από  το Τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων ανακοινώνεται:     

«Στο πλαίσιο των δράσεων για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των δημοτών μας και με την έναρξη των μαθημάτων της νέας σχολικής περιόδου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ο Δήμος Κεντρ. Κέρκυρας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και μέσω του αρμόδιου Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού, πραγματοποίησε τρεις συναντήσεις ενημέρωσης στις σχολικές καθαρίστριες που θα υπηρετήσουν την νέα σχολική χρονιά



Κατά τις συναντήσεις, οι καθαρίστριες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες καθαρισμού και την εφαρμογή απολυμαντικών μέσων σε επιφάνειες και εξοπλισμό, καθώς και εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των ατομικών μέσων προστασίας, σύμφωνα με τις πρόσφατες οδηγίες του ΕΟΔΥ (Αύγουστος 2020) για την αποφυγή και περιορισμό της διασποράς του COVID-19.

Η ενημέρωση έγινε από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου, Κατερίνα Λάσκαρη  σε  συνεργασία με τις επισκέπτριες Υγείας, του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας, Σπυριδούλα Τσάρκου, του Κέντρου Υγείας Αγίου Μάρκου, Νίκη Μουζακίτη και της Α' ΤΟ.Μ.Υ. Κέρκυρας, Μαριάνα Χαλιδιά, που ενισχύουν πάντα με προθυμία τις εκδηλώσεις ενημέρωσης του Δήμου μας.
  
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης δόθηκε στις καθαρίστριες το απαραίτητο υλικό  για την ατομική τους προστασία, καθώς και ενημερωτικό υλικό».