Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απορριμματοφόρο για βιοαπόβλητα στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας

Απορριμματοφόρο
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 11:02

Παρελήφθη από τη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου το πρώτο από τα δύο απορριμματοφόρα απο το πρόγραμμα E-Horeca WANET - Θα συλλέγει βιοαπόβλητα από τους καφέ κάδους και η χωρητικότητά του είναι τέσσερα κυβικά

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Στο πλαίσιο του έργου E-Horeca WANET που συγχρηματοδοτείται από Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Αλβανία 2014-2020, παραλήφθηκε το πρώτο από τα δυο απορριμματοφόρα του έργου.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε από το Τμήμα προγραμματισμού και ανάπτυξης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, με τελικό αποδέκτη την  Υπηρεσία Καθαριότητας.



Η παραλαβή  πραγματοποιήθηκε στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Από τον Δήμο παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Γιάννης Σερεμετης και ο Προϊστάμενος Τμήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης, Ανδρέας Λαβράνος.. Από πλευράς του Ιονίου  Πανεπιστήμιου, ο  Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υπολογιστικής Μοντελοποίησης, Μάρκος Αυλωνίτης.

Το απορριμματοφόρο θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή βιοαπόβλητων από τους καφέ κάδους και έχει χωρητικότητα τεσσάρων κυβικών.