Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Είκοσι έξι νέα «150άρια» για μάσκα στην Κέρκυρα το τελευταίο 48ωρο

ΕΛ.ΑΣ.
11 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:11

Οι εντατικοί έλεγχοι των αστυνομικών Δ/νσεων στα νησιά του Ιονίου είχαν ως αποτέλεσμα και το «λουκέτο» σε ακόμα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ζάκυνθο

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ).  Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Τετάρτη (09.09.2020) έως σήμερα Παρασκευή (11.09.2020) τις πρώτες πρωινές ώρες, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, συνελήφθησαν δύο άτομα σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, το βράδυ της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου, στον Λαγάνα Ζακύνθου, συνελήφθη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παραβίαση του μέτρου απαγόρευσης όρθιων πελατών, με επιβολή διοικητικού προστίμου 3.000 € και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.

Επιπλέον, τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 10 Σεπτεμβρίου, στη Ζάκυνθο, συνελήφθη προσωρινά υπεύθυνος για τη λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 € και τριήμερη αναστολή λειτουργίας.

Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 26 παραβάσεις στην Κέρκυρα, 5 στην Κεφαλονιά, 1 στη Λευκάδα και 1 στη Ζάκυνθο, για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε σε κάθε περίπτωση το διοικητικό πρόστιμο ύψους  150 €.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.