Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο πιανίστας Σωτήρης Λουϊζος, καθηγητής στο Ωδείο Κέρκυρας

Ωδείον Κέρκυρας
10 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:51
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθηγητής του Ωδείου Κερκύρας θα είναι από το νέο διδακτικό έτος ο κορυφαίος κερκυραίος πιανίστας Σωτήρης

Λουίζος. Έχοντας ένα εξαιρετικό βιογραφικό με σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με διεθνή παρουσία και διακρίσεις στον χώρο του πιάνου, από φέτος θα διδάξει στο ιστορικό ίδρυμα από το οποίο ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές.
Ο Σωτήρης Λουίζος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου και πήρε τα πρώτα μαθήματα  πιάνου στο Ωδείο Κέρκυρας. Στη συνέχεια φοίτησε στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος στην τάξη της Milena Mollova, αποκτώντας το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα παμψηφεί και Πρώτο βραβείο.
 Με υποτροφία του Σωματίου «Κόσμος εν Αρμονία» της Μαδρίτης με Πρόεδρο την Πριγκίπισσα Ειρήνη, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Trinity College of Music του Λονδίνου, (BMus & MMus),  με καθηγητή τον Yonty Solomon. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου (τάξη Μαρίας Κωλέττη και  Έλενας Μουζάλα).
Έχει κερδίσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως τα βραβεία «Felix Mendelssohn – Bartholdy» και «Gina Bachauer», ενώ τιμήθηκε με υποτροφίες από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer και το Trinity College.
Έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες και ατομικά ρεσιτάλ καθώς και ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.)  και στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Αυστρία, Ισπανία).
Προσκεκλημένος του 15ου Φεστιβάλ Ναυπλίου έδωσε ρεσιτάλ στη μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας πιανίστα Gina Bachauer. Εμφανίστηκε ως σολίστ με την Καμεράτα και Μαέστρο τον Yang Yang στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και με τη Βασιλική Ορχήστρα της Δανίας στο Θέατρο “Απόλλων” της Σύρου (Φεστιβάλ Κυκλάδων). Με αφορμή την Ημέρα των Μουσείων της Ιταλίας, συνέπραξε σε ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τον διακεκριμένο βαθύφωνο Χριστόφορο Σταμπόγλη στο Καπιτώλιο της Ρώμης.
Πρόσφατα έδωσε ρεσιτάλ στο  Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, αφιερωμένο στα τελευταία έργα του Frederic Chopin, ενώ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τιμήθηκε από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer με το Βραβείο του Νέου Καλλιτέχνη της χρονιάς. 

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.