Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για τις δομές ψυχικής υγείας της Κέρκυρας συζήτησε ο Στ. Γκίκας με τη Ζ. Ράπτη

Στέφανος Γκίκας
10 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:11

ΑΘΗΝΑ(Γραφείο Βουλευτή). Συνάντηση εργασίας με την νέα Υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για την Ψυχική Υγεία, Ζωή Ράπτη, είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Ο Βουλευτής ενημέρωσε την Υφυπουργό για ζητήματα της Κέρκυρας που άπτονται του χαρτοφυλακίου της, όπως είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δομές Ψυχικής Υγείας και η στελέχωσή τους, η λειτουργία των Ξενώνων, οι δομές απεξάρτησης κ.α. Ο Στέφανος Γκίκας έδωσε επιπλέον έμφαση στο πολύ σημαντικό ζήτημα της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ εκτός του Παλαιού Ψυχιατρείου, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν στον Ψυχιατρικό Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, και κυρίως στην στελέχωσή του.
 
Επιπλέον, ο κ. Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στο ΚΟΙΣΠΕ «Νέοι Ορίζοντες» και στην πολύ επιτυχημένη λειτουργία του που αναγνωρίστηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία το συμπεριέλαβε στον οδηγό της με τίτλο «Καθιστώντας Ενεργό το Κοινωνικά Υπεύθυνο Δημόσιο Έργο: Περιπτώσεις Καλής Πρακτικής». Οι «Νέοι Ορίζοντες» παρουσιάζονται στον οδηγό ως δείγμα βιώσιμης επιχείρησης με θετικό αντίκτυπο τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην κοινωνική συνοχή, ενώ τονίζεται πως έχουν πετύχει σημαντικό κοινωνικό έργο που σχετίζεται με την υγεία και την ευεξία  των ατόμων που εργάζονται εκεί.
 
Αποδεχόμενη αίτημα του Βουλευτή, η κα Ράπτη διαβεβαίωσε πως το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί την Κέρκυρα, προκειμένου να αποκτήσει προσωπική εικόνα από όλες τις δομές Ψυχικής Υγείας και να ενημερωθεί και να συνομιλήσει με τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους.
 
Ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε επιπλέον με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη. Θέμα συζήτησης απετέλεσε το αίτημα της μεταφοράς του ΟΚΑΝΑ εκτός του Παλαιού Ψυχιατρείου και η εύρεση τρόπων περαιτέρω ενίσχυσης του Οργανισμού στην Κέρκυρα.