Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα αυτοδιοικητική πρόταση στην Κέρκυρα δια χειρός Στέφανου Δημουλή

Δημουλής Στέφανος
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:48
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

«Φρέσκος» αυτοδιοικητικός συνδυασμός, που φιλοδοξεί να προσδώσει κάτι «νέο» και «διαφορετικό» στα κερκυραϊκά πράγματα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μια νέα πρωτοβουλία πολιτών έρχεται να προστεθεί στον «χάρτη» της πολιτικής σκηνής της Κέρκυρας, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, μόλις ένα χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.

Ο λόγος για τον συνδυασμό «Μαζί για την Κέρκυρα», που αποτελεί μια νέα πρόταση για την τοπική κοινωνία, με τις ρίζες της να βρίσκονται στον εμπορικό κόσμο, αλλά και στους κατοίκους γενικότερα της παλιάς πόλης της Κέρκυρας.

Εμπνευστής και δημιουργός αυτού του συνδυασμού, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία και κυρίως όλους όσοι δεν βρίσκουν στους υπάρχοντες πολιτικούς συνδυασμούς και παρατάξεις τις απαντήσεις και τις λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, είναι ο Στέφανος Δημουλής.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος απο μικρός δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην παλιά πόλη της Κέρκυρας έχοντας γνώση των διαχρονικών προβλημάτων του νησιού και ιδιαιτέρως του στενού αστικού ιστού. Ο Στέφανος Δημουλής διετέλεσε πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Καταστηματαρχών Κέρκυρας επί δημαρχίας Μικάλεφ, με τον οποίο και συνεργάστηκε για τα προβλήματα της πόλης, αλλά και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, από το οποίο παραιτήθηκε πριν λίγο καιρό.

Ο δημιουργός της πρωτοβουλίας «Μαζί για την Κέρκυρα» είναι πολιτικοποιημένο άτομο, καθώς ο παππούς του ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ίδιος βρέθηκε στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας μετά τη γνωριμία που είχε με το Νίκο Δένδια στο παρελθόν.



Όπως ισχυρίζεται ωστόσο, ο Στέφανος Δημουλής, ένα δημοτικό ψηφοδέλτιο δεν πρέπει να είναι καθαρά κομματικό, αλλά να χαρακτηρίζεται από πολυσυλλεκτικότητα και να υπάρχουν σ' αυτό πρόσωπα με κοινό σημείο, όπως το ν' αγαπούν τον τόπο τους και να έχουν την διάθεση να προσφέρουν.

Όντας σ' αυτήν ακριβώς την αναζήτηση αξιόλογων προσώπων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ο Στέφανος Δημουλής ξεκίνησε αρκετά νωρίς (σ.σ. σε σχέση με το πότε θα γίνουν οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές) για τη στελέχωση του συνδυασμού «Μαζί για την Κέρκυρα».

Ήδη στο πλευρό του έχουν συστρατευθεί ο Παντελής Γιαννούλης, ο Κωσταντίνος Διαβάτης, η Μαρία Κοτινά, ο Αλέξανδρος Κότσης, ο Σίμος Κυπριώτης, ο Μάριος Βαρότσης, ο Σπύρος Ζέρβας, ο Γιώργος Βλάχος, ο Θωμάς Ψάιλας και ο Μάκης Ζάχος.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.