Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκοτώθηκε εργάτης συντήρησης του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στη Ζάκυνθο - Έρευνα από ειδικό κλιμάκιο του ΑΔΜΗΕ

Δυστύχημα
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:16

Το δυστύχημα συνέβη στα Ξύγκια Βολιμών, με τον 32χρονο εργάτη να σκοτώνεται ακαριαία όταν έπεσε πάνω του καλώδιο υψηλής τάσης από άλλη κολόνα απ΄ αυτή στην οποία ήταν ανεβασμένος

ΖΑΚΥΝΘΟΣ.  Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο, καθώς έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος εργάτης, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί του Ιονίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Zantereport.gr, ο 32χρονος είχε ανέβει σε ξύλινη κολόνα και έκανε εργασίες συντήρησης καλωδίου, όταν άλλο καλώδιο άλλου δικτύου, που κόπηκε από άλλον πυλώνα, 300 μέτρα μακρύτερα από το σημείο που βρισκόταν ο άτυχος εργάτης, κόπηκε και έπεσε πάνω του, προκαλώντας τον ακαριαίο θάνατό του.

Στο μεταξύ, τη διενέργεια έρευνας για το δυστύχημα, που συνέβη στα Ξύγκια Βολιμών, ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. Την έρευνα, τόσο για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος, όσο και της βλάβης, θα κάνουν τεχνικά κλιμάκια της αρχής που μεταβαίνουν στο νησί.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ:

«Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας ανακοινώνει ότι στις 8:30 σήμερα το πρωί τέθηκε εκτός λειτουργίας Γραμμή Μεταφοράς 150 kV στη Ζάκυνθο. Ταυτόχρονα ενημερώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ για θανατηφόρο ατύχημα στην ίδια περιοχή με θύμα εργαζόμενο σε εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος απασχολούνταν σε εργασίες συντήρησης του δικτύου Μέσης Τάσης.

Τα τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ μεταβαίνουν στη Ζάκυνθο για να διερευνήσουν τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος όπως και της βλάβης. Για κάθε εξέλιξη θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Ο ΑΔΜΗΕ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».


πηγή: Zantereport.gr