Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή στην ΕΠΟ για επιχορήγηση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής

ΕΠΣ Κέρκυρας
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είχαμε αναφερθεί στην πρόθεση των σωματείων του Ιονίου, να ζητήσουν από την ΕΠΟ

χρήματα για την ενίσχυση των ομάδων της Γ΄ Εθνικής, αφού ήδη η Ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι θα δοθούν 170.000€ στις αντίστοιχες ομάδες του Αιγαίου. Η ΕΠΣΚ το μεσημέρι  της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου απέστειλε επιστολή στην ΕΠΟ, σχετικά με την οικονομική βοήθεια που ζητάει.

Η επιστολή της ΕΠΣΚ

«Κύριε Πρόεδρε, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βιώνουμε ως κοινωνία τις πρωτόγνωρες συνθήκες, που προκαλεί η εμφάνιση και η έξαρση του νέου ιού COVID-19, μιας πανδημίας, που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητά και συνολικά τη ζωή μας. Τεράστιες αλλαγές συντελούνται καθημερινά, σε όλα τα επίπεδα από το φόβο και την απειλή της ίδιας της ζωής των πολιτών.
Οι μεγάλες αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία προκαλούν δυσβάστακτες ανάγκες στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που ακούραστα και με ζήλο υπηρετούμε εμείς και οι παράγοντες των σωματείων μας. Οι οικονομικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά καταρρέει και οι μοναδικές ελπίδες επιβίωσής του βασίζονται στη δύναμη και στο κουράγιο που διατηρούν οι παράγοντές μας, με τη λιγοστή υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών τους.
Φέτος τα έξοδα των σωματείων γίνονται υπέρογκα σε σχέση με τα έσοδά τους, με τη δυνατότητά τους να καλυφθούν από τον κόσμο, που πλέον, εξαιτίας της συγκυρίας, ενώ θέλει δεν μπορεί να βοηθήσει οικονομικά τη μεγάλη προσπάθεια για τη νεολαία και τον τόπο μας. Ήδη ένα σωματείο μας (Θιναλιακός) δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο οικονομικό βάρος και παρά την πολύ καλή περυσινή πορεία του στο πρωτάθλημα αυτό φέτος δε δήλωσε συμμετοχή και αγωνίζεται στην τοπική κατηγορία. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητο να οριοθετήσουμε το πρόβλημα ως γενικότερο ζήτημα και να δούμε πως μπορούμε στις ιδιαίτερες περιπτώσεις να συνδράμουμε με ευαισθησία, υπευθυνότητα και καλή διάθεση.
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η δίκαιη και σωστή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. για την  επιχορήγηση των σωματείων των Ενώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων του Αιγαίου πελάγους, που μετακινούνται για τη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής κατηγορίας. Η γενναία και καλοπροαίρετη αυτή απόφαση, γεννά ταυτόχρονα, μια τεράστια αδικία για τα σωματεία του άλλου πελάγους, των σωματείων των Ενώσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κέρκυρας, της Κεφαλληνίας – Ιθάκης και της Ζακύνθου, που μπορεί να μην αντιμετωπίζουν ίδιας έντασης προβλήματα με τα αντίστοιχα του Αιγαίου, επιβαρύνονται, όμως, κι αυτά με επιπλέον μεγάλες δαπάνες για την ακτοπλοϊκή και οδική μετακίνηση και διαμονή τους στην ηπειρώτικη χώρα για τους αγώνες τους.
Σε αυτές τις συνθήκες αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε κι αυτά τα σωματεία, για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης, ως διόρθωση στην μεγάλη παράλειψη της Ε.Ε / Ε.Π.Ο και να επιχορηγηθούν και τα σωματεία μας με αντίστοιχα ποσά, ώστε να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην τεράστια και άνιση προσπάθειά τους. Δυστυχώς, η κατάσταση των οικονομικών των Ενώσεών μας, όπως γνωρίζετε, δεν επιτρέπει την ελάχιστη δική μας συνδρομή, κάτι που φυσικά θα επιθυμούσαμε.
Κύριε Πρόεδρε, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα αυτό, να το προσεγγίσετε με κατανόηση και δικαιοσύνη και να σταθείτε αντάξιοι της προσδοκίας μας να στηρίξετε όπου είναι αναγκαίο τα σωματεία, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες. Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε βέβαιοι για την ανταπόκρισή σας».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια