Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Αγρό προσωρινά το 2ο Ειδικό Σχολείο Βορρά - Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δ.σ. Βόρειας Κέρκυρας

Ειδικό Σχολείο
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:38

Θα μεταστεγαστεί προσωρινά στο σχολικό κέντρο Αγρού λόγω καθυστέρησης στην αποκατάσταση του κτιρίου στους Βελονάδες - Το θέμα στο δ.σ. Βόρειας Κέρκυρας που συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα (14/9, 19:00)

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Δ/ΝΣΗ Α'ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ).  Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Κέρκυρας ενημερώνει ότι το 2ο Ειδικό Σχολείο Βόρειας Κέρκυρας, προσωρινά στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Σχολικού Κέντρου Αγρού.

Προηγήθηκε συνάντηση διευθυντών σχολικών μονάδων Β. Κέρκυρας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Ενημερώθηκε στη συνάντηση αυτή ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Παπαδάτος ότι η υπηρεσία επεξεργάζεται σχέδιο για να προσπεράσει το πρόβλημα.

Από κοινού, η διευθύντρια του Σχολικού Κέντρου Αγρου, κα. Κροκίδη, η συντονίστρια Ειδικής Αγωγής Ιονίων Νήσων, κα. Μερκούρη και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξέτασαν τους χώρους που θα διατεθούν και συμφώνησαν στην περεταίρω διαδικασία. 

Ακολούθως, ενημερώνεται το Υπουργείο Παιδείας και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να φέρει εκτάκτως το θέμα σε συνεδρίαση του σώματος «προσωρινή μεταστέγαση ειδικού σχολείου στο σχολικό κέντρο Αγρού, λόγω καθυστέρησης αποπεράτωσης των διαδικασιών αποκατάστασης του κτιρίου στο Λιβάδι Βελονάδων».

Η πρόσκληση σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την ανακοίνωση της Δ/νσης Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης ακολούθησε η πρόσκληση από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για συνεδρίαση (18η Τακτική), την προσεχή Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου στις 19:00, -κεκλεισμένων των θυρών για υγειονομικούς λόγους- στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολικού κέντρου Θιναλίων, στην Αχαράβη.

Η ημερήσια διάταξη, στην οποία περιλαμβάνεται το θέμα της προσωρινής μεταστέγασης του ειδικού σχολείου στο σχολικό κέντρου Αγρού (πρώτο θέμα μετά τις ανακοινώσεις-ερωτήσεις), έχει ακόμα έντεκα θέματα προς συζήτηση.

Αναλυτικά η ημερήσια διάταξη

1 Ανακοινώσεις – Ερωτήσεις

2 Προσωρινή μεταστέγαση του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Βόρειας Κέρκυρας

3 Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Βόρειας Κέρκυρας – Έγκριση της με αριθμό 1-1/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

4 Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη σύναψη σύμβασης συνεργασίας με το συλλογικό σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης και Ανακύκλωσης Συσκευασιών Αποβλήτων με την επωνυμία «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» (Εισηγητής: κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη)

5 Επιχειρησιακό σχέδιο οδοποιίας (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

6 Αναμόρφωση δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020 (Εισηγητής: κ. Δήμαρχος)

7 Αποκομιδή απορριμμάτων – Ανακύκλωση (Εισηγητής: κ. Σπύρος Ασπιώτης)

8 Γνωμοδότηση για την εκ νέου αδειοδότηση και τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην περιοχή Νησάκι Κέρκυρας (θέση Σκίνος) για την εξυπηρέτηση του σκοπού της «πρόσδεσης σκαφών» (Εισηγητής: κ. Θεόδωρος Μαυρωνάς)

9 Σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής για την τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας ( Εισηγητής: κ. Σπύρος Βάρελης)

10 Έγκριση της με αριθμό 1-2/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστων χώρων σε περιοχές του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητές: κ. Δήμαρχος, κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

11 Έγκριση της με αριθμό 2-6/2020 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί: «Μίσθωση κοινόχρηστου χώρου για στάσιμο εμπόριο στη θέση «Σιδάρι» της Δ.Ε. Εσπερίων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

12 Συγκρότηση ειδικής επιτροπής για την άρση της κυκλοφορίας οχημάτων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας (Εισηγητής: κ. Θεοφάνης Σκέμπρης)

13 Αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καββαδάδων για δωρεάν παραχώρηση του κτίσματος που στέγαζε την αποθήκη του Συνεταιρισμού Καββαδάδων για στέγαση των γραφείων του Συλλόγου.