Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδηγίες για το υγειονομικό πρωτόκολλο της περιόδου 2020 - 2021

Μπάσκετ
07 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρέπει πλέον να συνηθίσουμε για λίγο καιρό ακόμα, τα γήπεδα χωρίς κόσμο και μάλιστα με είσοδο για περιορισμένο

αριθμό ατόμων κάθε ομάδας. Η ΕΣΚΑΒΔΕ ενόψει των πρωταθλημάτων που θα ξεκινήσουν έβγαλε οδηγία για το πώς θα διεξάγονται.
Αναφέρει αναλυτικά, πως το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στους αγώνες που διοργανώνονται από την ΕΣΚΑΒΔΕ σε Πρωταθλήματα και Τουρνουά.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των διοργανώσεων, δικαίωμα εισόδου και παραμονής κατά την διάρκεια των αγώνων της Ένωσης θα έχουν οι κάτωθι:
1. 18 άτομα για κάθε ομάδα (12 αθλητές, 2 προπονητές και άλλα 4 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται, φυσιοθεραπευτές, παράγοντες κλπ)
2. Τρεις κριτές.
3. Δύο διαιτητές.
4. Ένας γιατρός αγώνα
5. Ένας κομισάριος αγώνα (αν έχει οριστεί)
6. Ένα ή δύο άτομα ως προσωπικό γηπέδου (φύλακες)
7. Δύο παράγοντες από κάθε ομάδα, οι οποίοι θα κάθονται στην εξέδρα έχοντας απόσταση 2 μέτρων μεταξύ τους
8. Ένας καμεραμάν από κάθε ομάδα (αν υπάρχει) με την κάμερά του
9. Δύο ή τρία άτομα τηλεοπτικού συνεργείου, εφόσον γίνεται αναμετάδοση του αγώνα μέσω live streaming.
10. Έξι δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ, επιδεικνύοντας την επαγγελματική τους ταυτότητα.
11. Τα μέλη του ΔΣ και των επιτροπών της ΕΣΚΑΒΔΕ, προσκομίζοντας διαπίστευση από την ΕΣΚΑΒΔΕ. Εντός του αγωνιστικού χώρου μπορούν να παρευρίσκονται μόνο οι αναφερόμενοι στις παραγράφους 1,2,3,4,5 & 6. Όλοι οι υπόλοιποι αναφερόμενοι θα παρευρίσκονται υποχρεωτικά στην εξέδρα του γηπέδου, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις.  
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, εξαιρουμένων μόνο των αθλητών που αγωνίζονται, των δύο προπονητών και των διαιτητών, όλοι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν μάσκα. Η είσοδος όλων των παρευρισκομένων ατόμων θα γίνεται υποχρεωτικά από μόνο μία πόρτα.
Όλοι οι προαναφερόμενοι θα πρέπει κατά την είσοδο τους στο γήπεδο να υπογράφουν την κατάσταση του πρωτοκόλλου αγώνων που προβλέπεται από την ΓΓΑ, όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, τα στοιχεία επικοινωνίας, η ώρα εισόδου, η ύπαρξη τυχόν συμπτωμάτων. Οι καταστάσεις κάθε αγώνα, τις οποίες πρέπει να υπογράφουν όλοι οι εισερχόμενοι, θα φυλάσσονται υποχρεωτικά από το γηπεδούχο σωματείο για 15 ημέρες από την διεξαγωγή του αγώνα, και μετά θα καταστρέφονται. Όλοι οι παρευρισκόμενοι στον αγωνιστικό χώρο, πλην των καλαθοσφαιριστριών/ων και των προπονητριών/ων, κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, θα πρέπει να τηρούν την ελάχιστη απόσταση των 2μ. και να φορούν προστατευτικές μάσκες. Τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα που αναφέρονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ για τη διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια θα τηρούνται υποχρεωτικά.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια