Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Βάρελης: «Σκορποχώρι η δημοτική αρχή Μαχειμάρη»

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
07 Σεπτεμβρίου 2020 / 09:14

Καυστικά σχόλια του επικεφαλής της δημοτικής ομάδας «Βορράς - Επανίδρυση» εναντίον Μαχειμάρη, Παπαδάτου, Ρούσινου, Τρύφωνα.

«Οι τελευταίες εξελίξεις στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας   με την  αναβολή  της προγραμματισμένης  συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 2  Σεπτεμβρίου 2020,   αναδεικνύουν  πλέον ξεκάθαρα  τον τρόπο που έχει  ο καθένας επιλέξει να πολιτευτεί στα κρίσιμα και σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.

Μια Δημοτική αρχή σκορποχώρι, με άγνωστο πλέον αριθμό ενεργών Δημοτικών Συμβούλων  που μόνιμα, σταθερά, και σκόπιμα  προσπαθεί  να ακυρώσει τη λειτουργία  του Συμβουλίου,  ακριβώς  επειδή  η ισχνή μειοψηφική της παρουσία  δεν βολεύει στην λήψη αποφάσεων.

Ένας πρόεδρος  Δ.Σ φερέφωνο  των τακτισμών του κ. Μαχειμαρη, δειλός, άβουλος, απολύτως ανεπαρκής, που η δημόσια παρουσία του εκθέτει  εκτός από τον ίδιο, και το ίδιο το όργανο του όποιου προεδρεύει.

Είναι κουραστικό να υπενθυμίζουμε συνεχώς την  καθημερινή ολοένα και  επιταχυνόμενη κατάρρευση των Υπηρεσιών του Δήμου με αποκλειστική  ευθύνη του Δήμαρχου, που με ένα παρωχημένο εγωκεντρικό μοντέλο διοίκησης του Δήμου, αφήνει πίσω  τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες χρηματοδοτήσεων  και προγραμμάτων που τρέχουν καθημερινά.

Χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγική, χωρίς την ελάχιστη δυνατότητα να  εκμεταλλευτεί τη συγκυρία  της παρουσίας στο Δήμο αξιόλογου επιστημονικού προσωπικού ,  ασκείται  πολιτική απλής διεκπεραίωσης  της καθημερινότητας. Μικροπολιτική διανομή τροφίμων (χοιρινό κρέας, ψάρια, γάλα) επιλεκτικά σε κάποιος από το εργαζόμενο προσωπικό του Δήμου. Πράξεις που «μυρίζουν» ευτέλεια και αναξιοπρέπεια, την ίδια στιγμή που ουραγός στον δημιουργικό τομέας δεν έχει δημοπρατήσει ούτε ένα έργο σε έναν ολόκληρο χρόνο θητείας του.

Μέσα σε αυτό  ακριβώς το πλαίσιο  χωρίς κανένα λόγο ακυρώθηκε στην πράξη  το αίτημα 19 Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα «ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» , καθώς  η πρόσκληση του Πρόεδρου παρέπεμπε  σε τακτικό συμβούλιο με πάρα πολλά άλλα θέματα, αλλά  και συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών αποκλείοντας  έτσι φορείς και συλλόγους που εκπροσωπούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Η επιλογή να μην παρευρεθούμε 15 Δημοτικοί Σύμβουλοι και να ακυρωθεί τελικά λόγω μη απαρτίας η συνεδρίαση, ήταν η μόνη απάντηση  στις αυθαιρεσίες  και  τις ζαβολιές του Προέδρου κ. Π.Παπαδάτου και Δημάρχου κ. Μαχειμαρη που μόνιμα δείχνουν έλλειμμα σεβασμού στο ανώτερο θεσμικό όργανο του Δήμου και εκθέτουν την λειτουργία του.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε  ότι το παρών στην αναβληθείσα συνεδρίαση έδωσε  και η ΛΑΣΥ και ο κ. Τρυφωνας. Δεν είναι η πρώτη φορά που και οι δυο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας βρίσκουν κοινό τόπο με το δήμαρχο. Άλλωστε   η παντελής  απουσία και των δυο από τις επιτροπές του Δήμου επιβεβαιώνει  την υπόνοια  ότι το μόνο ενδιαφέρον τους είναι να συντηρηθούν τα  «μικρομάγαζα» που έστησαν λειτουργώντας ως δορυφόροι του κ.Μαχειμαρη.

- Ο Δήμος χρειάζεται  τώρα μια συγκροτημένη, σοβαρή και αποτελεσματική διοίκηση να τρέξει μπροστά στις προκλήσεις της νέας εποχή

- Ο μόνος τρόπος η  κοινή δράση όλων όσων καταλαβαίνουν ότι  τα κομματικά στερεότυπα  δεν χωρούν  στη λογικήτης διαμόρφωσης μιας μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας  που θα πάει τη Βόρεια Κέρκυρα μπροστά».