Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε ο Α.Ο. Κασσιόπης, απορρίφθηκε η προσφυγή

Α.Ο. Κασσιόπης
05 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:36

Δεκτή των Χανίων, δεν προχωράει η αναδιάρθρωση

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την περασμένη Δευτέρα είχαν εκδικαστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο προσφυγές των Χανίων, του ΑΟ Κασσιόπης και του Απόλλωνα Καλαμαριάς που είχαν σχέση κυρίως με την άνοδο στη Super League 2 οκτώ ομάδων της Football League (ήταν εκτός προκήρυξης του πρωταθλήματος) και την αναδιάρθρωση που προέβλεπε την νέα SL2 με 18 ομάδες, ενώ παράλληλα υποβιβαζόταν ΑΟ Κασσιόπης και Απόλλωνας Πόντου.

Οι αποφάσεις για τις προσφυγές ανακοινώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 4/9/2020 και το Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ΠΑΕ Χανιά για την προσφυγή κατά των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ενώ απέρριψε αυτές των ΑΟ Κασσιόπης και Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Έτσι ακύρωσε την απόφαση της Ομοσπονδίας για πρωτάθλημα 18 ομάδων στην SL2 κάνοντας δεκτή την προσφυγή των Χανίων, οπότε αυτή την αγωνιστική περίοδο 2020-21, θα αποτελείται από 12 ομάδες, αν δεν υπάρξει «κυβερνητική παρέμβαση».
Η απόρριψη των προσφυγών Απόλλωνα Πόντου και ΑΟ Κασσιόπης, σημαίνει πως οι δύο ομάδες υποβιβάζονται οριστικά, ενώ προβιβάζονται στους 12 της SL2 μόνο οι δύο πρωτοπόροι της FL.

Όλο αυτό σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις των ομάδων, ειδικά των έξι της FL που δεν ανεβαίνουν κατηγορία. Έτσι η αναδιάρθρωση (18 ομάδες στη SL2 και 16 στη FL) δεν πέρασε και η μόνο ελπίδα τουλάχιστον για Κασσιόπη, Απόλλωνα Πόντου και τις 6 ομάδες της FL να παίξουν στην SL2 είναι η παρέμβαση του κ. Αυγενάκη, με νομοθετική ρύθμιση να καταργήσει τη Football League.

Σίγουρα οι άνθρωποι της ΑΟ Κασσιόπης ΠΑΕ Κέρκυρα, μετά την εξέλιξη αυτή είναι πάλι σε αναμονή, ελπίζοντας σε παρέμβαση του κ. Αυγενάκη. Αν όχι θα ζυγίσουν τη νέα κατάσταση πραγμάτων και θα πάρουν αποφάσεις για το αύριο της ομάδας, αφού τουλάχιστον ως τώρα δεν έχει βρεθεί επενδυτής να πάρει τις μετοχές του κ. Λ. Γεωργακόπουλου που είναι το 78% της ΠΑΕ.