Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψήφισμα δημοτικού Συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας για τον θάνατο του Τάσου Μπάνου

Τάσος Μπάνος
04 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:18
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πρόταση του Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργου Μαχειμάρη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο διακεκριμένος νομικός άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τετάρτης στον «Ευαγγελισμό». Επασχε από καρκίνο του ήπατος.
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στο Λαύκι της Κέρκυρας σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια παρακαλεί όποιον επιθυμεί να τιμήσει τη μνήμη του, αντί στεφάνων, να ενισχύσει την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» (www.elpida.org/donations).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας με την ανακοίνωση του θανάτου του Τάσου Μπάνου συνεδρίασε την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020, «προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο Τάσο Μπάνο, με την έντονη προσωπικότητα και το πάθος για  την πρόοδο και την ανάπτυξη. 
Ο Τάσος Μπάνος, γεννήθηκε στο Λαύκι, σπούδασε στη Νομική Αθηνών και διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Κράτους, νομικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι και το 2014. Παρέμεινε δε και υπηρέτησε τα συμφέροντα της χώρας μας  μέχρι και πρόσφατα σε υψηλά κλιμάκια ευθύνης. Υπήρξε ένας πραγματικός λειτουργός του δημοσίου συμφέροντος. Ένας ενεργός πολίτης με συνείδηση της Ιστορίας. Ένας γνήσιος και ευαίσθητος διανοούμενος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κέρκυρας σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:

1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος την βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
2. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
3. Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα στη νεκρώσιμη τελετή, να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της  Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος  Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης
Ο Πρόεδρος ΔΣ Παπαδάτος Παναγιώτης
Τα Μέλη του  Δ.Σ. Βόρειας Κέρκυρας»





ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.