Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Project οικολογικής οικοδόμησης από εθελοντές στη Λευκάδα (photos)

Λευκάδα
04 Σεπτεμβρίου 2020 / 16:09

Στο πλαίσιο διαμοιρασμού καλών πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης και ανακάλυψης νέων τεχνικών οικολογικής οικοδόμηση, εθελοντές έχτισαν σπίτι στη Λευκάδα από φυσικά υλικά

ΛΕΥΚΑΔΑ (ΜΚΟ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»).  Ένα συνεργατικό έργο οικολογικής οικοδόμησης δημιουργήθηκε στη Λευκάδα, από 28 έως 30 Αυγούστου.





Συγκεκριμένα, μέσα σ' αυτές τις τρεις μέρες, μια ομάδα εθελοντών, που προέρχονταν από όλη την Ελλάδα, συμμετείχε στο project κατασκευής ενός μικρού σπιτιού αποκλειστικά και μόνο από φυσικά υλικά, διαθέσιμα στη γύρω περιοχή.





Το συγκεκριμένο project «έτρεξαν», στο Νυδρό της Λευκάδας, η ΜΚΟ «CCB», που εδρεύει στη Λάρισα και η ΜΚΟ «Μονοπάτια Αλληλεγγύης», που εδρεύει στο νησί του Ιονίου.

Οι εθελοντές, που συμμετείχαν χρησιμοποίησαν κυρίως, μπαμπού, πηλό, άμμο, ύφασμα, ασβέστη, νερό και ξύλο για να οικοδομήσουν το σπίτι.

Δεν απαιτήθηκαν συγκεκριμένες δεξιότητες καθώς σκοπός ήταν οι συμμετέχοντες να διδαχθούν τεχνικές  να τις αναπαραγάγουν στα δικά τους έργα και να μοιραστούν καλές πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη.





με πληροφορίες από τη σελίδα της ΜΚΟ «Μονοπάτια Αλληλεγγύης» στο Facebook και το lefkadapress.gr