Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση της Μερόπης Υδραίου με την «Ελληνική Ομάδα της Μάγχης»

Κολυμβητικός διάπλους
04 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Για τον Κολυμβητικό Διάπλου Κέρκυρα – Διαπόντια νησιά

ΚΕΡΚΥΡΑ. (Γραφείο Δημάρχου). Τα μέλη της «Ελληνικής Ομάδας της Μάγχης», υποδέχθηκε σήμερα στο Ιστορικό Δημαρχείο San Giacomo, η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου, στο πλαίσιο  διεξαγωγής κολυμβητικού διάπλου με προορισμό τους Οθωνούς και την Ερείκουσα.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η επικεφαλής της αποστολής Ευγενία Τζαννίνη ενημέρωσε τη Δήμαρχο για την εθελοντική δράση της ομάδας  και για τη  θαλάσσια διαδρομή 35 χιλιομέτρων που θα διανύσουν, προς τιμήν των αριστούχων μαθητών των ακριτικών νησιών που ξεκινούν την δική τους προσωπική διαδρομή στην επιστήμη, φοιτώντας στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ενώ τόνισε ότι ο κολυμβητικός διάπλους τελεί υπό την αιγίδα  της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η Δήμαρχος συνεχάρη την ομάδα για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία με στόχο την ενίσχυση της ακαδημαϊκής θωράκισης και της προσωπικής ανάπτυξης μαθητών των πιο απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη δράση  αποτελεί μια ακόμη κολυμβητική γέφυρα,  αυτή τη φορά,  στο δυτικότερο σημείο της Ελλάδος, από την Κέρκυρα στους Οθωνούς και την Ερείκουσα. 

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα ανάπτυξης συνεργειών για τη δημιουργία ενός προπονητικού προγράμματος κολυμβητών στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας ως μέρος της προετοιμασίας τους για τους αγώνες της Μάγχης ενώ η  Δήμαρχος δεσμεύθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Στην συνάντηση παρευρίσκονταν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού & Αθλητισμού Χρυσούλα Τόμπρου  και  Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας καθώς και ο ανταποκριτής του ANT1 στο Λονδίνο Ισαάκ Καριπίδης, o οποίος καλύπτει ως χορηγός επικοινωνίας τον κολυμβητικό διάπλου μεταξύ Κέρκυρας και Διαποντίων Νησιών.
 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.