Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ι. Νικήτας: Οι διαιτητές ανέδειξαν νικήτρια τη ΓΕΚ

Κρίκετ
03 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τελικός του κυπέλλου ανδρών στο κρίκετ το περασμένο Σάββατο ανάμεσα σε ΓΕΚ και Βύρωνα, δημιούργησε πολλές εντάσεις

και διαμαρτυρίες, με τον Βύρωνα να υποστηρίζει ότι με βάση το run rate, αυτός έπρεπε να πάρει το κύπελλο. Αναφέραμε τις θέσεις του Βύρωνα στο φύλλο της Τρίτης 1/9, με τα πολλά και συγκεκριμένα παράπονα για το παιχνίδι που διεκόπη λόγω σκότους και στην περίπτωση αυτή το run rate βγάζει νικητή. Η πλευρά του Βύρωνα ισχυρίστηκε ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας, ενώ αμφισβήτησε τα όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΓΕΚ και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κρίκετ, Ιωσήφ Νικήτας κατέθεσε τη δική του θέση αλλά και της ΓΕΚ για τον τελικό, η οποία αναφέρει:
«Εκ μέρους της ΓΕΚ και όσον αφορά τον τελικό κυπέλλου με τον Βύρωνα, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής: Αν κάποια ομάδα αδικήθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα, αυτή είναι η ΓΕΚ. Αρκετά wides δεν μας δόθηκαν, παίκτης μας δόθηκε out από τσιμάδα και το κυριότερο δεν αφαιρέθηκαν από την ομάδα του Βύρωνα, τουλάχιστον 3 overs για καθυστέρηση εις το field (31 λεπτά). Παρόλα αυτά, οι παίκτες της ομάδας μας στάθηκαν στο ύψος τους, καμία διαμαρτυρία δεν έγινε προς τους διαιτητές, όπως άλλωστε αρμόζει σε αθλητές του κρίκετ, ενώ οι αντίπαλοι αθλητές του Βύρωνα διαμαρτυρόταν συνεχώς και εντονότατα στους διαιτητές, όπως και κάποιοι υποτιθέμενοι φίλαθλοι και μάλιστα γονείς αγωνιζόμενων αθλητών, έβριζαν χυδαιότατα τους διαιτητές, καθ'  όλη τη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά το αποτέλεσμα του τελικού, όταν διεκόπη λόγω σκότους, οι διαιτητές μας ανακοίνωσαν σύμφωνα με το run rate που είχε η κάθε ομάδα, ότι νικήτρια του αγώνα είναι η ομάδα της ΓΕΚ. Άλλωστε το Φ.Α. που αναγραφόταν το αποτέλεσμα, με νικήτρια την ομάδα μας, υπέγραψε ο αρχηγός του Βύρωνα, χωρίς να αναφέρει κάποια παρατήρηση. Κλείνοντας θέλουμε να αναφέρουμε, ότι και οι διαιτητές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, τα οποία όμως πρέπει να προσπερνάμε, αν θέλουμε να στηρίξουμε το άθλημα που αγαπάμε και να κάνουμε τον κάθε αγώνα διασκέδαση και όχι τόπο αντιπαράθεσης και διαμαρτυρίας.
Για το Δ.Σ της ΓΕΚ, ο Πρόεδρος. Ι. Νικήτας».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια