Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συχνή ενημέρωση των κατοίκων του Τεμπλονίου υποσχέθηκε η Ρόδη Κράτσα

Σύλλογος Τεμπλονίου
01 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:54

Στην τελική ευθεία η ανάληψη των αρμοδιοτήτων του νέου περιφερειακού ΦΟΔΣΑ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων). Συνάντηση με ανταλλαγή ενημέρωσης και απόψεων πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου  “Παναγία η Σπαρμιώτισσα” αποτελούμενη από τον Ελευθέριο Μουμούρη,  Αλέκο Αλαμάνο και Άγγελο Μουμούρη, οι οποίοι την επισκέφθηκαν στο γραφείο της, με την συμμετοχή  του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας και Αντιπροέδρου του ΔΣ του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦΟΔΣΑ  Σπύρου Ιωάννου.
 
Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο σχέδιο της κατασκευής του εργοστασίου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, όπως και της μεταφοράς των απορριμμάτων εκτός Κέρκυρας.
 
Ενημερώθηκαν ότι τις σχετικές διαδικασίες θα αναλάβουν οι Δήμοι, ενώ η Περιφερειάρχης δήλωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του νέου Φορέα θα συμβάλει με όποια ενέργεια απαιτείται. Συζητήθηκε, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης λύσης, η αναγκαιότητα, δεδομένης της μεταφοράς των απορριμμάτων, της συνέχισης της διαδικασίας δεματοποίησης. Επίσης, ως σημαντικό θέμα αναδείχθηκε η προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή του Τεμπλονίου.
 
Επιδείχθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας, οι απαντήσεις που ελήφθησαν προ τεσσάρων ημερών από το Γενικό Χημείο του Κράτους αναφορικά με την εξέταση των επεξεργασμένων στραγγιδίων του ΧΥΤΑ μετά από αντίστροφη όσμωση του επιφανειακού νερού από το ρέμα Τεμπλονίου Κέρκυρας και του επιφανειακού νερού από από την Λίμνη Μπρεντάνου της περιοχής Τεμπλονίου, τα οποία θα κοινοποιηθούν σε όσους φορείς έχουν ενδιαφερθεί και τα έχουν ζητήσει καθώς και σε κάθε άλλο αρμόδιο φορέα.
 
Τέλος, επισημάνθηκε από την Περιφερειάρχη πως από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου διαβαθμιδικού περιφερειακού ΦΟΔΣΑ, θα παρέχεται ενημέρωση στους κατοίκους της περιοχής ανα τακτά χρονικά διαστήματα για κάθε θέμα αρμοδιότητας του που αφορά στην διαχείριση των απορριμμάτων καθως και την διαδικασία κατασκευής της νέας εργοστασιακής μονάδας, όπως και των αποκαταστάσεων σε θέματα περιβάλλοντος.