Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χώρισαν οι δρόμοι Καρύδη και Σκορδίλη

Στίβος
01 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ξεκίνησε να προπονείται στο τμήμα στίβου του Κερκυραϊκού με τον Κώστα Γκασιάλη ως τα 15 της, όταν και την ανέλαβε ο Παύλος Σκορδίλης

και μέσα σε τρία χρόνια την έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Μιλάμε για τη Σπυριδούλα Καρύδη η οποία ήταν χρυσή νικήτρια στο περσινό Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-20, ενώ έχει σαρώσει όλα τα Πανελλήνια ρεκόρ Κ-18 και Κ-20, έχει κάνει επιδόσεις παγκοσμίου επιπέδου για την ηλικία της και συνεχίζει ακάθεκτη με ακόμη υψηλότερους στόχους. Η Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2021 (αν γίνει), είναι ο επόμενος μεγάλος στόχος και όχι μόνο, για την επόμενη χρονιά.
Μετά από τρία χρόνια με προπονητή τον Παύλο Σκορδίλη, ήρθε η ώρα του «χωρισμού», αφού ανοίγει τα φτερά της και δεν θα μείνει πλέον στην Κέρκυρα, αλλά μετακομίζει στην Αθήνα για προπονήσεις και σπουδές. Μία διαδρομή (προπόνηση - σπουδές) που την έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια, η Ρωμαίου, ο Μονόπωλης, ο Μαντζουρογιάννης, ο Νεράντζης και είναι το αναγκαίο καλό για τα παιδιά αυτά που μετά τα 18 τους χρόνια, αλλάζει η ζωή τους αλλά και οι προπονητές τους. Έτσι και η Σπυριδούλα, φεύγει με όνειρα και φιλοδοξίες, για να σπουδάσει και να προπονηθεί, ενώ ο επόμενος προπονητής της θα είναι ο εθνικός προπονητής αλμάτων, Γιώργος Πομάνσκι. Δεν παρέλειψε βέβαια να πει δύο λόγια αγάπης και να ευχαριστήσει τον Παύλο Σκορδίλη που όντως την έφτασε στην κορυφή.
«Ευχαριστώ για όλα τον κ. Παύλο Σκορδίλη, αφού χωρίς αυτόν δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, από όσα κατάφερα μέχρι σήμερα. Τον αγαπώ και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω ότι έχει κάνει για εμένα. Τον ευχαριστώ για τα τρία χρόνια συνεργασίας. Ήρθε ωστόσο η ώρα να ανοίξω τα φτερά μου και να κάνω ένα νέο ξεκίνημα τόσο σε επίπεδο προπόνησης, όσο και σε σχέση με τις σπουδές μου. Η νέα αυτή αρχή θα γίνει δίπλα σε έναν σπουδαίο και έμπειρο προπονητή, τον κ. Πομάσκι, με τον οποίο ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω».
 
Στην Οδοντιατρική η Σπυριδούλα
 
Να σημειώσουμε ότι η Σπυριδούλα μπήκε στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας χωρίς εξετάσεις, λόγω των διακρίσεών της.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια