Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ταύτιση Ολύμπου και Θύελλας με τη θέση των 8

Τοπικά πρωταθλήματα
01 Σεπτεμβρίου 2020 / 15:39
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πριν λίγες μέρες, στις 22 Αυγούστου, οχτώ ομάδες της Βόρειας Κέρκυρας, συγκεκριμένα οι

Θιναλιακός, Ολυμπιάδα Καρουσάδων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Αχιλλέας Νυμφών, Δίας Κασσιώπης, ΑΕ Αρρίλα - Καββαδάδων, Εθνικός Περουλάδων και Ηρακλής Σφακερών, είχαν ζητήσει από την ΕΠΣΚ την αναστολή της έναρξης των πρωταθλημάτων, παραθέτοντας τους λόγους για τους οποίους το ζητάνε.
Απάντηση από την πλευρά της ΕΠΣΚ δεν υπήρξε αλλά ίσως ληφθεί κάποια απόφαση στο Δ.Σ. που θα γίνει την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου.
Οι λόγοι που αναφέρονται είναι:
  • Η αναστολή του πρωταθλήματος, μέχρις ότου τα σωματεία θωρακιστούν σε τέτοιο βαθμό που να μπορούν να ανταποκριθούν καταρχήν στα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού η υγεία, η προστασία και η ασφάλεια των αθλητών/αθλητριών και των εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις είναι το πρώτο μέλημα.
  • Να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση όπου στελέχη της Δ/νσης Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη να ενημερώσουν επισταμένως για τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  • Με δεδομένη την οικονομική δυσχέρεια των σωματείων, η Πολιτεία -ως έχει υποχρέωση- να αναλάβει τα έξοδα τόσο του ιατρού και φυσιοθεραπευτή που απαιτούνται, όσο και της προμήθειας όποιων μέσων ατομικής προστασίας (μάσκες, απολυμαντικό υγρό κ.λ.π.), απαιτούνται». 
Ο Όλυμπος και η ομάδα της Θύελλας, ταυτίζονται με αυτές τις θέσεις και συνυπογράφουν το κείμενο. Άλλωστε στην τελευταία συγκέντρωση των ομάδων της κεντρικής Κέρκυρας που έκανε η ΕΠΣΚ, τα αιτήματα αυτά ήταν και θέσεις του Ολύμπου που κατέθεσε στη διοργανώτρια.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια