Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΓΕΚ κυπελλούχος 2020, πολλά παράπονα από την πλευρά του Βύρωνα

Κρίκετ
31 Αυγούστου 2020 / 16:02
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος 2020 έγινε το Σάββατο στο γήπεδο Μαρίνας Γουβιών. Αντίπαλοι η ΓΕΚ και ο Βύρωνας

με την πρώτη να κερδίζει το τρόπαιο. Το παιχνίδι που ήταν συναρπαστικό, κράτησε πάρα πολύ και διεκόπη ουσιαστικά λόγο σκότους, παρακολούθησαν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα, αλλά και ο πρέσβης του Πακιστάν κ. Khan και ο Σύμβουλος Μετανάστευσης κ. Safiullah που ήρθαν για από την Αθήνα.

Από την πλευρά του περσινού Πρωταθλητή και κυπελλούχου, Βύρωνα υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για όλα όσα κατά την άποψή του έγιναν θεωρώντας ότι λάθος δόθηκε το κύπελλο στη ΓΕΚ. Ο Βύρωνας λέει ότι η ΓΕΚ είχε κάνει 153 ρόνια, ο ίδιος έφτασε τα 139 ενώ είχε 9 μπαλιές ακόμα και αν παιζόταν θα μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Όμως λόγω σκότους υπήρξε διαμαρτυρία στους διαιτητές με πολλά παράπονα από την πλευρά του Βύρωνα, ότι δεν βλέπουν και δεν μπορούν να συνεχίσουν και το ματς διεκόπη. Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει, ουσιαστικά διαμαρτυρόμενος για αποφάσεις των διαιτητών, ο Στ. Γιούργας του Βύρωνα. Στο τέλος, όπως λένε οι άνθρωποι του Βύρωνα, έπρεπε να πάνε στα γραφεία της ΕΛΟΚ να συνταχθεί φύλλο αγώνος και με βάση την προκήρυξη να μετρηθούν οι προσπάθειες να βγει το Run Ray και ο κυπελλούχος, κάτι που δεν έγινε, αλλά  ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ και πρόεδρος της ΓΕΚ, αποφάσισε ότι νικήτρια ήταν η ομάδα της ΓΕΚ. Μάλιστα η πλευρά του Βύρωνα ισχυρίζεται ότι βάζοντας κάτω τα στατιστικά, αυτός είναι ο κυπελλούχος.


Η περιφερειάρχης κα Κράτσα, ο πρέσβης του Πακιστάν κ. Khan, ο Σύμβουλος Μετανάστευσης κ. Safiullah και ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ παρακολουθούν τον τελικό

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν αρκετές κατηγορίες για όσα έγιναν στο παιχνίδι και γενικότερα, όσα γίνονται στην ΕΛΟΚ τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, απάντησε σε όλα αυτά τονίζοντας πως «τα γνωστά πρωτοπαλίκαρα έκαναν την εμφάνιση τους και πάλι. Αφού διέλυσαν τις ομάδες τους και όντας στο περιθώριο από όλους, ήρθαν στο τελικό του κύπελλο να διδάξουν κοινωνική αξιοπρέπεια και αθλητικό κρικετιστικό ήθος, με σκοπό να διαλύσουν καμία ομάδα ακόμη. Ευτυχώς ο αρχηγός δεν «τσίμπησε» και η ομάδα του γλύτωσε από πιθανές περιπέτειες. Την Τετάρτη ξαναπαίζουν οι ίδιες ομάδες, αλλά αυτή τη φορά έχουν γνώση οι φύλακες. Θα είμαστε εκεί, με ένα «τσούρμο» Πακιστανούς, σαν αυτούς, που σαν πρώτοι διδάξαντες, είχαν τότε στις ομάδες τους και κερδίζανε τα πρωταθλήματα. Τώρα που είναι αλλού βέβαια, δεν τους αρέσει. Την Τετάρτη λοιπόν στην Μαρίνα για το πρωτάθλημα Τ20 Γ.Ε.Κ. vs ΒΥΡΩΝΑΣ. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε, έναν καλό και ήρεμο αγώνα, όπως αρμόζει στο κρίκετ».
 
Σημείωση: Προσπαθήσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας να μιλήσουμε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΕΛΟΚ κ. Νικήτα, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Είμαστε ανοικτοί να δημοσιεύσουμε κάθε διαφορετική άποψη, επειδή δεν είμαστε στο γήπεδο και αναφέρουμε την πλευρά του Βύρωνα για το παιχνίδι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια