Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε Διαπόντια, Ο.Λ.ΚΕ. & Λιμεναρχείο Κέρκυρας ο Γ. Πλακιωτάκης

Πλακιωτάκης Γιάννης
28 Αυγούστου 2020 / 15:15

Γεμάτο ήταν το πρόγραμμα και της δεύτερης ημέρας της επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στην Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Τα Διαπόντια νησιά της Ερείκουσας και των Οθωνών, αλλά και νωρίτερα το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Κέρκυρας και τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στην Κέρκυρα.













Όπως αναφέρει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας, ο οποίος συνόδευε τον Υπουργό, ο Γιάννης Πλακιωτάκης είχε την ευκαιρία ν' ακούσει τους προβληματισμούς των κατοίκων των δύο Διαπόντων νησιών τονίζοντας μάλιστα, ότι έχει ήδη δρομολογηθεί λύση δια της νομοθετικής οδού στο θέμα της μεταφοράς εμπορευμάτων, καυσίμων και υλικών στα ακριτικά νησιά.








Παράλληλα, ο Υπουργός συζήτησε θέματα λιμενικών υποδομών (λιμάνια Οθωνών, Μαθρακίου, Αγ. Στέφανου Αυλιωτών), ενώ τέθηκε και το θέμα της αύξησης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή (σ.σ. ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνοδευόταν και από τον Αρχηγό του Λ.Σ., Θεόδωρο Κλιάρη), ιδιαίτερα μετά την αύξηση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.