Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Καμπάνα» 3.000 € στην Κέρκυρα για υπεράριθμη βάφτιση

ΕΛ.ΑΣ.
28 Αυγούστου 2020 / 10:50

Δεν τηρήθηκε το όριο των 50 ατόμων σε βάφτιση - Οκτώ πρόστιμα των 150 € στο νησί των Φαιάκων για μη χρήση μάσκας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ).  Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για ένα άτομο, το οποίο συνελήφθη, το βράδυ της Πέμπτης 27 Αυγούστου, στην Κέρκυρα, ως διοργανωτής βάφτισης, που δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, το συγκεκριμένο άτομο συνελήφθη για υπέρβαση του προβλεπομένου ορίου πενήντα (50) ατόμων και επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ.

Παράλληλα, κι ενώ συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, συλλήψεις υπήρχαν και στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 26 Αυγούστου, το βράδυ, συνελήφθησαν δύο άτομα, νόμιμοι εκπρόσωποι καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, για υπέρβαση του προβλεπομένου ορίου πενήντα (50) ατόμων και επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 3.000 ευρώ, όπως και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος.

Επιπλέον, στο διάστημα από την Τετάρτη 26/8 μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 28/8, βεβαιώθηκαν 8 παραβάσεις στην Κέρκυρα, 3 στη Ζάκυνθο, μία στην Λευκάδα και μία στην Κεφαλονιά, για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, κατά περίπτωση.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των τριών συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.