Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

19 δημοτικοί σύμβουλοι Βόρειας Κέρκυρας ζητούν άμεση συνεδρίαση για την παιδεία

Άνοιγμα σχολείων
27 Αυγούστου 2020 / 19:55
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ. Για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων που αφορούν στην έναρξη της σχολικής χρονιάς και την ασφαλή επιστροφή στα θρανία των μαθητών της περιοχής,

19 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να συγκλιθεί άμεσα το συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα «η εκπαίδευση στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επίλυσης άμεσων προβλημάτων και γενικότερου προγραμματισμού». Παράλληλα ζητούν να κληθούν στη συνεδρίαση όλοι οι σχετιζόμενοι φορείς (εκπρόσωποι γονέων, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών και καθαριστριών, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι μαθητών κλπ).

Αναλυτικά η επιστολή προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαχειμάρη: 
« Όπως γνωρίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας,έχει να συνεδριάσει από τις 22 Ιουλίου. Αυτό σημαίνει ότι έχει υπάρξει υπέρβαση του ανώτατου, σύμφωνα με το νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας, επιτρεπτού χρονικού ορίου που προβλέπει υποχρεωτικά μία τουλάχιστον συνεδρίαση το μήνα. Παράλληλα ασφαλώς έχετε αντίληψη των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και την ασφαλή επιστροφή στα θρανία των 26 δομών εκπαίδευσης της περιοχής μας 2500 μαθητών και 300 περίπου εκπαιδευτικών.

Επειδή τα εκκρεμή ζητήματα σε σχέση με την παιδεία είναι πολλά και σοβαρά, επειδή ο χρόνος είναι απόλυτος σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της λειτουργίας του ΔΣ αλλά και εχθρός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση επειγόντων ζητημάτων, επειδή στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχατε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιηθεί αποκλειστική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την παιδεία πριν την έναρξη του σχολικού έτους ικανοποιώντας έτσι και το αίτημα που θέτει από το Νοέμβριο του 2019 η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», σας ζητάμε την ΑΜΕΣΗ σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κέρκυρας με αποκλειστικό θέμα «η εκπαίδευση στα σχολεία της Βόρειας Κέρκυρας. Συζήτηση και λήψη αποφάσεων επίλυσης άμεσων προβλημάτων και γενικότερου προγραμματισμού». Παρακαλούμε επίσης να φροντίσετε ώστε στη συνεδρίαση να προσκληθούν όλοι οι σχετιζόμενοι φορείς (εκπρόσωποι γονέων, συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι δασκάλων, καθηγητών και καθαριστριών, διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι μαθητών κλπ).

Κύριε πρόεδρε, κύριοι μέλη του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Δήμαρχε, είμαστε βέβαιοι/ες για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος. Η συνεδρίαση προτείνουμε να γίνει στον προαύλιο χώρο του Σχολικού Κέντρο Θιναλίου τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 19:00. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημά μας σας ενημερώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία σύγκλησης συνεδρίασης σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος και ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου».

Υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ασπιώτης Σπυρίδων
Βάρελης Σπυρίδων
Ρούσσινος Κώστας
Τρύφωνας Σωκράτης
Πουλιάσης Σταμάτιος
Μπάνος Βάρθης
Ρούσσινος Αλέξανδρος
Νικοπάσχος Δημήτριος
Κοντάλιπου Μαγδαληνή
Μαγουλάς Βασίλειος
Κούλας Βασίλης
Βλάχος Γεώργιος
Βάρελης Χαράλαμπος
Μουζακίτη Μαρία
Ανεμογιάννης Χρήστος
Σαούλος Ανδρέας
Γρηγορόπουλος Κώστας
Μπακόλα – Λιάσκου Μαριετίνα
Μαλάτου – Γουδέλη Ελευθερία
                                           
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.