Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΟΕΝΓΕ: Τα Κέντρα Υγείας της Κέρκυρας «αποψιλώνονται»

ΟΕΝΓΕ
25 Αυγούστου 2020 / 20:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ. Την αποδυνάμωση των Κέντρων Υγείας της Κέρκυρας, ώστε να στελεχωθεί «όπως-όπως» κλιμάκιο ελέγχου COVID στο λιμάνι, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.

Η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι με εντολή της 6ης ΥΠΕ, οι εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να εργάζονται σε έναν ακατάλληλο υγειονομικά χώρο, τις καθημερινές και τις αργίες, εκτός ωραρίου, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.

Σε ανακοίνωσή της, επισημαίνει: «Πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών, με δεδομένη της τραγική υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας.

Αυτό εννοεί ο υφυπουργός υγείας κ. Κοντοζαμάνης όταν αναφέρεται στην  «πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας  ως σημείο πρώτης επαφής για τον πολίτη με συμπτώματα από τον ιό Covid-19»;

Αντί η Π.Φ.Υ.  να αναπτυχθεί πλήρως, αντί τα Κ.Υ.  να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό, μετακινείται το λιγοστό προσωπικό ,για να «μπαλώσει τρύπες» .

Αντί οι περίφημες Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ να στηρίξουν τις δομές Π.Φ.Υ. , τα Κέντρα Υγείας απογυμνώνονται από γιατρούς και νοσηλευτές .

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά πόσο προκλητικοί είναι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για τη δήθεν «θωράκιση» και «ετοιμότητα» του δημόσιου συστήματος υγείας και την «πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών και των εργαζομένων».


Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί:

- Να αναιρεθεί η εντολή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ και να επιστρέψουν όλοι οι υγειονομικοί που έχουν μετακινηθεί, στα Κέντρα Υγείας .

- Να στελεχωθούν με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα Κέντρα Υγείας .

- Να αναπτυχθεί ο αναγκαίος αριθμός  κινητών μονάδων για τη διενέργεια τεστ  και να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό και όχι  με συμβασιούχους με ημερομηνία λήξης.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.