Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σκυλί πέθανε από κακομεταχείριση

Κακοποίηση ζώου
24 Αυγούστου 2020 / 10:17
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Άλλο ένα τραγικό περιστατικό κακοποίησης ζώου προέκυψε το Σάββατο το πρωί στην Κέρκυρα, με θύμα ένα άρρωστο σκυλί και θύτη την ίδια του την ιδιοκτήτρια.

Αναγνώστες του enimerosi.com, αναφέρουν ότι είδαν τη γυναίκα στο Σολάρι, να σέρνει το σκυλί στο δρόμο με το λουρί του, ενώ αυτό ήταν εμφανώς πολύ αδύναμο για να περπατήσει. Όπως λένε χαρακτηριστικά, το τραβούσε με τέτοια βιαιότητα «σαν να ήθελε να το πνίξει».

Το περιστατικό σοκάρισε τους περαστικούς. Κλήθηκε η Αστυνομία, η οποία έφθασε στο σημείο και προσήγαγε τη γυναίκα, που ισχυριζόταν ότι το σκυλί ήταν απλώς κουρασμένο. Η γυναίκα οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου της έγιναν συστάσεις, και αφέθηκε ελεύθερη.

Ο κτηνίατρος που το περιέθαλψε διαπίστωσε ότι είχε το ζώο πάθει θερμοπληξία και ότι είχε πάρα πολύ υψηλό πυρετό. Μετά από πολλές προσπάθειες, η θερμοκρασία έπεσε στο φυσιολογικό, αλλά το απόγευμα ο πυρετός ανέβηκε ξανά και το σκυλί τελικά έχασε τη μάχη. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.