Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η «επιστροφή» της μπαντίνας της Παλαιάς Φιλαρμονικής με ποπ-ρoκ ήχο (videos)

Μον Ρεπό
22 Αυγούστου 2020 / 21:42

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες της ποπ και ροκ σκηνής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γνωστές και αγαπημένες μελωδίες της ποπ και ροκ σκηνής, έπαιξε η μπαντίνα της Παλαιάς Φιλαρμονικής το βράδυ του Σαββάτου στο -περιορισμένο από τις συνθήκες- κοινό, στον πανέμορφο κήπο του Μον Ρεπό. Ήταν και η πρώτη της συναυλία με κοινό που πραγματοποιήθηκε μετά από πολλούς μήνες, λόγω πανδημίας.



70 και πλέον νεαροί μουσικοί της Μπαντίνας της Παλαιάς Φιλαρμονικής που βρέθηκαν  στη σκηνή του Θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Σπύρου Προσωπάρη, ερμήνευσαν επιλογές από γνωστές επιτυχίες των Beatles, των Queen και του Michael Jackson, soundtracks από ταινίες όπως το «Requiem for a dream», το «Blues brothers» και το «Mission impossible», αλλά και θέματα από musical όπως το «The Music Man», όλα, φυσικά, σε διασκευή για μπάντα.



Στην εν λόγω συναυλία εμφανίστηκαν ως soloists η Ευτυχία Ζερβού (με βιολί) και ο Σιμόνε Χαίγκερ  (Β' βραβείο στον φετινό εσωτερικό διαγωνισμό πνευστών της Παλαιάς, με ευφώνιο), στα Cinema Paradiso του Ennio Morricone και You Raise Me Up του Rolf Rovland, αντίστοιχα. Ως soloist εμφανίστηκε επίσης και η διδάσκουσα στην Φιλαρμονική, Γεωργία Κωνσταντινίδου  με το α΄ μέρος από το Gitano, για solo μαρίμπα και μπάντα, της Alice Gomez.



Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τις σχετικές διατάξεις μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.