Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα καμένα του Ερημίτη, το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής

πυροσβεστικό σώμα
21 Αυγούστου 2020 / 18:26
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου και επικεφαλής της νομικής ομάδας υποστήριξης των αντιδρώντων στην επένδυση, Γ. Καλούδη, το Κλιμάκιο μαζί με τον δήμαρχο, Γ. Μαχειμάρη και τον ίδιον, θα βρεθούν επί τόπου στον χώρο του πρ. Φυλακίου του Πολεμικού Ναυτικού στον Ερημίτη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται στο νησί, το κλιμάκιο των ανώτερων ανακριτικών υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου και επικεφαλής της νομικής ομάδας υποστήριξης των αντιδρώντων στην επένδυση, Γ. Καλούδη, το Κλιμάκιο μαζί με τον δήμαρχο, Γ. Μαχειμάρη και τον ίδιον, θα βρεθούν επί τόπου στον χώρο του πρ. Φυλακίου του Πολεμικού Ναυτικού στον Ερημίτη. Το Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) έρχεται με εντολή του Αρχηγού ΠΣ Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, για την διερεύνηση αιτιών των πυρκαγιών, που προκλήθηκαν την Κυριακή 16 Αυγούστου από τουλάχιστον τρεις εστίες, όπως επεσήμαναν στις ανακοινώσεις τους οι Φορείς της περιοχής και της προστασίας περιβάλλοντος.
Τις τελευταίες ώρες ο πρόεδρος του συλλόγου Ερημίτης πλους, Δ. Φατήρας, συνοδευόμενος από τον Γ. Καλούδη ζήτησαν και είδαν εκπρόσωπο των εισαγγελικών Αρχών στην Κέρκυρα με σκοπό να πληροφορηθούν για την εξέλιξη των ερευνών για την πυρκαϊά και να δηλώσουν ότι προτίθενται να παραστούν στις διαδικασίες διερεύνησης της υπόθεσης. Οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη, το ενδιαφέρον όμως όλων είναι μεγάλο.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.