Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας για τα προβλήματα υδροδότησης

Διακοπή νερού
21 Αυγούστου 2020 / 16:54
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΧΑΡΑΒΗ (Γραφείου Δημάρχου Βόρειας Κέρκυρας). Μόνον σε προσωρινές επιδιορθώσεις έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, καθώς δεν έχει αυτόνομη υπηρεσία ύδρευσης.

Λόγω των συχνών προβλημάτων που παρατηρούνται ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες λειτουργεί η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου:

- Το νερό είναι στοιχείο της φύσης και κοινωνικό αγαθό. Είναι για όλους! Βασικό  χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και του νομικού προσώπου που έχει στα χέρια του τη διαχείρισή του  είναι να μεριμνά για τον υδροφόρο ορίζοντα, την ορθολογική χρήση του, τη μείωση των διαρροών, την εξοικονόμηση της ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό παλαιών δικτύων, γεωτρήσεις, δεξαμενές κλ.π.

- Από συστάσεως του και μέχρι σήμερα ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας δεν έχει δική του αυτόνομη υπηρεσία ύδρευσης αφού από την κεντρική ΔΕΥΑΚ  δεν έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και παραμένει για περίπου ένα χρόνο ακέφαλη, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας κ.κ Μαχειμάρη Γεώργιου και Λέσση Κων/νου αντίστοιχα  προς τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Σπυριδούλα Μερόπη Υδραίου.

- Αποτέλεσμα αυτού είναι να μη μπορεί να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα έλυναν αποτελεσματικά το πρόβλημα υδροδότησης στο Δήμο Βόρειας Κέρκυρας (νέα δίκτυα, γεωτρήσεις, αφαλατώσεις, δεξαμενές κ.λ.π.) παρά απλές παρεμβάσεις επιδιόρθωσης κάποιων βλαβών σε συνεργασία με το παράρτημα της ΔΕΥΑ Κέρκυρας του Βορρά.

- Τέλος, εφιστάται η προσοχή σε όσους τρίτους και αναρμόδιους παρεμβαίνουν σε εγκαταστάσεις, εξαρτήματα και συστήματα του δικτύου ύδρευσης: Τέτοιες ενέργειες πέραν του ότι είναι επικίνδυνες, διώκονται και ποινικά.

«Η σύσταση αυτόνομης ΔΕΥΑ του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, θα εξελίξει βελτιωτικά την παροχή υπηρεσιών και θα λύσει ένα σημαντικό θέμα της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας» σημειώνει ο Γιώργος Μαχειμάρης. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.