Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μέρα25: Η κυβέρνηση οφείλει να αναστείλει τις οικοδομικές άδειες στον Ερημίτη για 20 χρόνια

Ερημίτης
18 Αυγούστου 2020 / 11:29

“...η εναλλακτική ποια θα είναι; Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί” - Κ. Μητσοτάκης, 11/7/2020, στα εγκαίνια της “επένδυσης” στον Ερημίτη.

Η ανακοίνωση του Μέρα25 μετά την πυρκαγιά στον Ερημίτη:

“...η εναλλακτική ποια θα είναι? Να μην κάνουμε τίποτα. Κάποια στιγμή θα καεί” - Κ. Μητσοτάκης, 11/7/2020, στα εγκαίνια της “επένδυσης” στον Ερημίτη.

Ένα μήνα μετά, την πρωτοφανή δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού η “προφητεία” έγινε πραγματικότητα. 30 ολόκληρα χρόνια όσο ο Ερημίτης παρέμενε ανέγγιχτο, μοναδικό οικοσύστημα, τόπος των κατοίκων της Κέρκυρας και των επισκεπτών της, δεν κινδύνεψε από τίποτα. Μόλις άλλαξε χέρια, με την πώληση του από το ΤΑΙΠΕΔ με την εγκληματική συνενοχή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρήθηκε η καταστροφή του. Το ότι κάηκαν “μόνο” 200 στρέμματα οφείλεται στην αυτοθυσία των πυροσβεστικών δυνάμεων, που με τις προσπάθειές τους περιόρισαν την καταστροφή. Σήμερα. Γιατί αύριο πολύ φοβόμαστε ότι η καταστροφή θα επανέλθει.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής μας Κρίτωνας Αρσένης “Η κυβέρνηση οφείλει να ανακοινώσει αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για 20 χρόνια στον Ερημίτη. Μετά τις δηλώσεις Μητσοτάκη από τον Ερημίτη ότι το δάσος καίγεται, τα τσιμέντα μένουν, θα ήταν η μόνη δυνατή πράξη προκειμένου να αποφύγει την σκιά της ηθικής αυτουργίας σε εμπρησμό.”

Σαν ΜέΡΑ25 Κέρκυρας ζητάμε το σταμάτημα της προαναγγελθείσας δολοφονίας του οικοσυστήματος του Ερημίτη. Να απαγορευτεί ΤΩΡΑ η έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας για τα επόμενα 20 χρόνια ώστε να μπορέσει η φύση να ξαναδημιουργήσει ότι καταστράφηκε.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
ΜέΡΑ25 Κέρκυρας