Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεχείλισαν πάλι οι κάδοι τον Δεκαπενταύγουστο, λόγω ...ρεπό

σκουπίδια
16 Αυγούστου 2020 / 13:01
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένα άσxημο deja vu έζησε και πάλι το νησί και μάλιστα ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Στην καρδιά της πολύ μικρής τουριστικής σεζόν, οι κάδοι ξεχείλισαν σε πολλά σημεία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Γιάννη Σερεμέτη, η εικόνα αυτή δημιουργήθηκε γιατί ο ιδιώτης εργολάβος, έδωσε ...ρεπό στο πλήρωμα του απορριμματοφόρου που καθαρίζει συγκεκριμένες περιοχές και μάλιστα τουριστικές, με μεγάλη παραγωγή σκουπιδιών. Έτσι, σημεία πάνω στις εθνικές οδούς και παραπλεύρως, βρέθηκαν με τους κάδους ξέχειλους.

Στο μεταξύ, κάκιστη εικόνα δημιουργήθηκε και στο Μπαρμπάτι, που δεν είναι περιοχή ευθύνης του ιδιώτη. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η εικόνα αυτή δημιουργήθηκε γιατί κάποιοι μετακίνησαν τους κάδους σε άλλο σημείο, ενώ ορισμένοι κάτοικοι συνέχισαν να πετούν σκουπίδια  στην άκρη του δρόμου. Η εικόνα έκανε το γύρο του διαδικτύου μέσω social media.

Σήμερα (16/8) ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας μετέβη με συνεργείο του Δήμου στην περιοχή, προκειμένου να καθαρίσει τον όγκο των απορριμμάτων. Σχολιάζοντας στο enimerosi.com, το φαινόμενο των κάδων που "πάνε βόλτα" ανέφερε «Δεν μπορείς να είσαι επιχειρηματίας στην περιοχή και να μην θέλεις κάδους». Συμπλήρωσε δε, ότι σήμερα θα καθαριστούν όλα και αύριο θα τοποθετηθούν νέοι κάδοι. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.