Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυξημένα κρούσματα σε Παρίσι και Μαδρίτη, μεσ΄ το κατακαλόκαιρο

κορονοϊός
14 Αυγούστου 2020 / 20:37

Τα άτομα που έρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες από το Σάββατο. Οι ταξιδιώτες σπεύδουν να επιστρέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο προτού τεθεί σε ισχύ το μέτρο στις 0300 GMT. Η Γαλλία αντιτείνει ότι η απόφαση του ΗΒ θα οδηγήσει σε «αμοιβαία μέτρα».

- Το Παρίσι και η περιοχή Bouches-du-Rhône γύρω από τη Μασσαλία έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες COVID-19 υψηλού κινδύνου. Την Πέμπτη, αξιωματούχοι υγείας στη Γαλλία ανακοίνωσαν 2.699 νέες περιπτώσεις και αύξηση των εισαγωγών στο νοσοκομείο, ιδίως μεταξύ ατόμων κάτω των 40 ετών.
- Τα περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν στην Αγγλία, με τα σαλόνια ομορφιάς, τις αίθουσες μπόουλινγκ και τα καζίνο να είναι μερικοί από τους δημόσιους χώρους που ανοίγουν ξανά. 
- Η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση στις καθημερινές λοιμώξεις από τα τέλη Απριλίου, με έως 2.935 περιπτώσεις σε 24 ώρες. Η Μαδρίτη είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο στη χώρα και τα νοσοκομεία στην πρωτεύουσα είναι σε επιφυλακή.
- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε συμφωνία με τη βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για την αγορά τουλάχιστον 300 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου COVID-19.
- Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υπογράψει συμφωνίες για επιπλέον 90 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κοροναϊού που αναπτύσσονται από τη βελγική φαρμακευτική εταιρεία Janssen, αυξάνοντας το πιθανό απόθεμά της σε 340 εκατομμύρια ενέσιμα.
- Τα βελγικά νοσοκομεία αποθηκεύουν φάρμακα και προστατευτικά κιτ για ένα δεύτερο κύμα COVID-19.
- Πρόστιμο 12.745 $ επιβλήθηκε σε 54χρονη Γερμανίδα για παραβίαση της δικαστικής εντολής, επειδή βγήκε για ψώνια, παίρνοντας ταξί και για μια βόλτα στο πάρκο ενώείχε διαγνωστεί θετική από τεστ για τον ιό.
- Σε όλο τον κόσμο, οι περιπτώσεις κοροναϊών έχουν ξεπεράσει τα 20,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Περισσότεροι από 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει, ενώ πάνω από 759.000 έχουν πεθάνει.