Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η λίστα των 20 ομάδων της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ

Μπάσκετ
14 Αυγούστου 2020 / 17:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την απόφαση του Φαίακα να μη συμμετάσχει στη Γ΄ Εθνική αλλά στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ,

ολοκληρώθηκε η λίστα των ομάδων για την κατηγορία, που θα γίνει σε δύο ομίλους των δέκα ομάδων.
Όπως αναφέραμε πρόσφατα, είναι πιθανόν μία ομάδα να πάρει τη θέση του Φαίακα στη Γ΄ Εθνική και ο ένας Όμιλος να διεξαχθεί με εννέα ομάδες.
Οι όμιλοι καταρτίζονται με βάση γεωγραφικά κριτήρια, συνήθως οι ομάδες από την Ήπειρο, την Κέρκυρα πάνε στον έναν και στον άλλο αυτές από Αιτωλοακαρνανία, με μία – δύο προσθήκες, κυρίως από την Άρτα.
Ο  Όμιλος που θα παίξουν οι τρεις κερκυραϊκές ομάδες, εκτός και αν ο Ιόνιος πάει στη Γ΄ Εθνική, θα αποτελείται από τους: Κερκυραϊκός, Φαίακας, Ιόνιος, Νικόπολη Πρέβεζας, ΑΓΟ Φιλιππιάδας, Δόξα Άρτας
Αίαντας Άρτας, Μολοσσοί Ιωαννίνων, Παραμυθιά, Πρωτέας Ηγουμενίτσας και Θρύλος Ιωαννίνων.
Από αυτούς, λογικά μία ομάδα της Άρτας θα πάει στον άλλο όμιλο ο οποίος θα έχει τις εξής:
Ο άλλος όμιλος, ο 1ος θα έχει Γ.Ε. Αγρινίου, ΠΑΣ Ναυπάκτου, Λέων Μεσολογγίου, Απόλλων Μεσολογγίου, ΑΛΦΑ 93, Αργοναύτες Αγρινίου, Παναιτωλικό, Ιωνικό, Βόνιτσα και Δόξα ή Αίαντα Άρτας.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια