Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα: Σταδιακή άνοδος στο αεροδρόμιο - Σε ελεύθερη πτώση η κίνηση του λιμανιού

Λιμάνι
14 Αυγούστου 2020 / 11:58
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τίποτα δεν θυμίζει φέτος Δεκαπενταύγουστο στα Λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Η κίνηση των γραμμών εσωτερικού, ούτως ή άλλως μειωμένη κατά 50% - 60%, έχει μειωθεί περαιτέρω έως και 30% την εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στατιστικά στοιχεία που τηρούν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η κίνηση είναι εξαιρετικά περιορισμένη και αποτελείται μόνον από Ι.Χ., ενώ στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα γκρούπ έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις που είχαν κάνει.

Σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές αλλά και στελέχη της Περιφέρειας, αρνητικό αντίκτυπο είχε η λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης, αποθαρρύνοντας σε μεγάλο βαθμό τον εσωτερικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας περνάει πλέον προς την Κέρκυρα  ένα τουριστικό λεωφορείο κάθε τρεις μέρες, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα υπήρχαν έως και τριάντα λεωφορεία ημερησίως. 

Η εικόνα στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο αντίθετα οι πτήσεις εξωτερικού βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες. Ρεκόρ θα σημειωθεί το Σάββατο 15 Αυγούστου με 57 πτήσεις εξωτερικού. 
Κι ενώ στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, οι πτήσεις κυμαίνονταν από 12 -15 την ημέρα, πλέον ο αριθμός έχει τριπλασιαστεί.

Το μίνιμουμ των ημερήσιων πτήσεων βρίσκεται στις 30-35. Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά, που μπήκε στην «κούρσα» με καθυστέρηση, ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά και πιθανότατα θα ξεπεράσει τη γερμανική.

Ενδεικτικά: 
- Την Κυριακή 9/8 ήρθαν 39 πτήσεις εξωτερικού έναντι 35 στις 2/8
- Την Τετάρτη 12/8 ήρθαν 39 πτήσεις έναντι 36 την προηγούμενη Τετάρτη
- Σήμερα, Παρασκευή 14/8 υπάρχουν 41 πτήσεις έναντι 39 την προηγούμενη Παρασκευή
- Αύριο, Σάββατο 15/8 είναι προγραμματισμένες 57 πτήσεις, ενώ τα δύο προηγούμενα Σάββατα είχαν από 55.  


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.