Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρουσία εκπροσώπου των διαιτητών στο ΔΣ της ΕΠΣΚ

Σύνδεσμος Διαιτητών Κέρκυρας
13 Αυγούστου 2020 / 19:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν ξέρουμε πότε και ποιες θα είναι οι οριστικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο, σε ότι έχει σχέση με τη διαιτησία,

η οποία είναι κομμάτι της ΕΠΟ και των κατά τόπους Ενώσεων. Οι Σύνδεσμοι διαιτητών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα έχουν δώσει αγώνες ώστε να λειτουργήσουν όλοι όπως παλιά και να είναι κάτω από τη σκέπη της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος.

Ανάμεσα σε αυτούς που παλεύουν 11 χρόνια τώρα είναι και αυτός της Κέρκυρας, που όπως γράψαμε πρόσφατα, παλεύει για να επιστρέψουν οι διαιτητές στον Σύνδεσμο, να γίνονται εκεί τα μαθήματα, να υπάρχουν παρατηρητές διαιτησίας, και να λειτουργήσει όπως παλιά.

Ο κ. Αυγενάκης άκουσε τις κραυγές των διαιτητών από όλη την Ελλάδα και επειδή είναι στα σκαριά νέος αθλητικός νόμος, που έχει αναφορά και σε αυτό, ο Σύνδεσμος της Κέρκυρας, μετά την επίσκεψή του υφυπουργού στο νησί, έχει ανοιχτή επικοινωνία μαζί του και βλέποντας τα θετικά που γίνονται σε επίπεδο κορυφής (Ομοσπονδία) έστειλε τη δική της θέση στον Υφυπουργό που αναφέρει: «Επικροτούμε αυτή την προσπάθεια που κάνετε και μας βρίσκετε απόλυτα σύμφωνους το ότι θα εκπροσωπείται η ΟΔΠΕ στα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ θεωρούμε όμως πως είναι εφικτό να παραβρίσκονται στα διοικητικά συμβούλια των ΕΠΣ και οι πρόεδροι τον συνδέσμων διαιτητών ποδοσφαίρου».

Δε γνωρίζουμε στο τέλος τι από όλα θα ισχύσει, εκτιμούμε όμως πως επειδή το πείραμα, να ελέγχουν οι Ενώσεις τους διαιτητές με τον σημερινό τρόπο, απέτυχε, κάποιες αλλαγές θα γίνουν και εκτιμούμε ότι στο τέλος, ωφελημένο θα βγει το ποδόσφαιρο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια