Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία απώλεια, πολλές ανανεώσεις στον Αχιλλέα

Τοπικά πρωταθλήματα
13 Αυγούστου 2020 / 19:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Αχιλλέας Νυμφών έκανε πέρυσι με τον Μανώλη Ροκίδη στον πάγκο,

εντυπωσιακό φινάλε σε πρωτάθλημα και κύπελλο και βρισκόταν στην τέταρτη θέση της Α1 και στους 4 του κυπέλλου, έχοντας παίξει στον Άη Μαθιά το 1ο ματς (1-1) με τον ΟΦΑΜ και περίμενε τη ρεβάνς στο γήπεδό του για να φτάσει τελικό. Μία ρεβάνς που λόγω covid-19  δεν έγινε ποτέ.
Οι άνθρωποι της διοίκησης πολλά χρόνια τώρα, έχουν κάνει σωστή και σοβαρή δουλειά, ξεκινώντας από τις εγκαταστάσεις, που είναι από τις καλύτερες στο νησί, ενώ βάρος έχει πέσει και στις ακαδημίες. Με σύνεση και προσεκτικές κινήσεις, διατηρούν την ομάδα στην Α1, η οποία πλαισιώνεται παράλληλα από παιδιά του χωριού και της περιοχής.

Η νέα σεζόν θα είναι δύσκολη για όλους, ειδικά στο οικονομικό, αλλά ο Αχιλλέας φρόντισε με σωστές κινήσεις να κρατήσει όλο το ρόστερ του και κυρίως να συμφωνήσει με τον πετυχημένο προπονητή Μανώλη Ροκίδη.
Ήδη έχουν ανακοινωθεί οι Σόκαλης, Σπ. Ασπιώτης, Αλ. Κωστελέτος (τόσο σαν παίχτης στην ανδρική ομάδα όσο και σαν προπονητής στις ακαδημίες), Δ. Τζουρμανάς, Αρ. Βοντετσιάνος και ο Φιλ. Παναγιωτίδης. Θα λέγαμε ότι είναι απώλεια ο Άγγελος Μπακοχρήστος, ένας ποιοτικός παίκτης που προς το παρόν πήρε το δελτίο του και λόγω απόστασης πιθανόν να κλείσει με κάποια ομάδα της πόλης.
 
Με Αντώνη Κορακιανίτη συνεχίζει η ΑΕ Φαιάκων
 
Στην Α΄ κατηγορία θα παίξει και πάλι η ΑΕ Φαιάκων, η οποία κάθε χρόνο προσπαθεί να «μαζευτεί» και να έχει αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα. Και αυτό γιατί δυστυχώς λίγοι άνθρωποι στην περιοχή ασχολούνται με την ομάδα και πρέπει πάντα σχεδόν οι ίδιοι να παίρνουν την τύχη της ομάδας στα χέρια τους.
Ένας μέχρι πρότινος παίχτης - προπονητής είναι ο Αντώνης Κορακιανίτης, που κάθε χρόνο οδηγεί την ομάδα πολύ ψηλά. Μάλιστα μέσα από δυσκολίες, αφού έχει να διαχειριστεί παίχτες που οι περισσότεροι χάνουν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ο ίδιος θα είναι και τη σεζόν που έρχεται στο πόστο του προπονητή, αφού η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του ανανεώθηκε για ακόμη μια φορά.
 
Η ανακοίνωση της ΑΕ Φαιάκων
«Με τον Αντώνη Κορακιανίτη στο τιμόνι θα συνεχίσει και αυτή την χρονιά η ομάδα μας, σε διπλό ρόλο όπως και πέρσι καθώς έχει αναλάβει και την ακαδημία, επίσης από την θέση του τεχνικού διευθυντή θα είναι ο Γιώργος Θεοφύλακτος τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια που συνεργαζόμαστε και τους ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια