Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αισιοδοξεί ότι θα βρει σφυγμό ο ΑΟΚ Κέρκυρα!

Superleague
13 Αυγούστου 2020 / 18:08
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολλά ακούστηκαν και ακούγονται για τον ΑΟΚ Κέρκυρα και τη συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα,

καθώς οι ποινές της ΕΠΟ για κάποιες προσφυγές εξακολουθούν να υπάρχουν και ο καθένας αναρωτιέται, από τη στιγμή που και ο μεγαλομέτοχος δίνει το 78% των μετοχών του δωρεάν, για το πώς θα προχωρήσει η ομάδα. Εκτός αυτού δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση εδώ και μήνες.

Δε θα μπορούσαμε να μην ψάξουμε για το μέλλον αυτής της ομάδας, αφού πολλές ομάδες της Super League 2, έχουν ξεκινήσει προετοιμασία, ενώ από την πλευρά του ΑΟΚΚ έχουν παγώσει όλα από τις αρχές Μαρτίου με τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι πληροφορίες μας, οι οποίες είναι απόλυτα έγκυρες, αναφέρουν ότι η ομάδα απλά περιμένει τις αποφάσεις της ΕΠΟ στις 19 Αυγούστου. Αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τον χάρτη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως θα διαμορφωθεί. Και αυτό γιατί δε γνωρίζει αν θα αγωνιστεί στη SL2 ή στη FL ή αν θα ενωθούν οι δύο κατηγορίες, που είναι το πιθανότερο και θα διαμορφωθούν δύο όμιλοι.

Η 19η Αυγούστου θα είναι η αφετηρία για την ΠΑΕ για να προχωρήσει στη δημιουργία του νέου ρόστερ, να προσλάβει προπονητικό τιμ και να ξεκινήσει προετοιμασία για τη νέα σεζόν. Μάλιστα έχει γίνει επαφή και με προπονητικό κέντρο για την προετοιμασία, εκτός Κέρκυρας και επαφές με προπονητές και παίκτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σε επαγρύπνηση.

Η σιωπή της ΠΑΕ σε όλα έχει να κάνει κυρίως με το μπάχαλο που επικρατεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού δεν ξέρει πού θα αγωνιστεί, όπως και ο Απόλλωνας Πόντου και είναι στην αναμονή, καθώς άλλους ποδοσφαιριστές και άλλο μπάτζετ χρειάζονται για τη Superleague και άλλο για τη Football League, ενώ μια ενδιάμεση λύση θα υπάρξει σε περίπτωση που ενωθούν οι δύο κατηγορίες.
Το τι θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ για τις δυο κατηγορίες, ίσως δεν έχει σχέση με τη Super League 1, αφού εκεί τα σενάρια είναι δύο. Θυμίζουμε ότι στο αρμόδιο όργανο επίλυσης διαφορών της Ομοσπονδίας έχουν προσφύγει ο Απόλλωνας Σμύρνης και η Ξάνθη, για τον ορισμό του μεταξύ τους μπαράζ καθώς και τα Χανιά που διεκδικούν την άνοδο τους στη SL1. Με βάση αυτά υπάρχουν δύο σενάρια.

Σενάριο 1: SL1 με 14 ομάδες. Υπέρ των 14 ομάδων έχει ταχθεί η SL1 ενώ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στη πρόταση το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 15 ομάδες δεν συγκέντρωσε τα απαιτούμενα 3/4 των ψήφων. Άλλωστε με την απόφαση που πήρε το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ (13/8) να γίνει το μπαράζ αυτή η περίπτωση με 15 δεν «παίζει».

Σενάριο 2: SL1 με 18 ομάδες. Είναι ακραίο, όμως αν η απόφαση του Διαιτητικού δικαιώσει την ΕΠΟ και κλείσει την πόρτα στις 15 ομάδες, είναι πολύ πιθανό να επανέλθει ως αίτημα προς την από τη SL2. Για να περάσει χρειάζεται τα 3 / 4 των ψήφων στην ΕΠΟ, κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο, ή αδύνατον θα λέγαμε.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια