Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια παγκοσμίως, τα κρούσματα

κορονοϊός
13 Αυγούστου 2020 / 17:28

- Οι περιπτώσεις κοροναϊού παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 20,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Περισσότεροι από 12,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει από τον ιό και 745.000 έχουν πεθάνει.

- Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε στην τηλεόραση ZDF ότι αναμένει ότι ένα εμβόλιο COVID-19 θα μπορούσε να είναι έτοιμο τους επόμενους μήνες και σίγουρα τον επόμενο χρόνο.

- Μια νοσοκόμα στη Γαλλία δέχθηκε επίθεση σε λεωφορείο αφού ζήτησε από μια ομάδα εφήβων να φορέσουν μάσκες στο Παρίσι, λέει η αστυνομία. Δύο άτομα συνελήφθησαν.

- Ο οργανισμός περιβάλλοντος στη Γερμανία ζήτησε να αερίζονται οι αίθουσες διδασκαλίας για 45 λεπτά μετά από κάθε μάθημα. Σύμφωνα με τις οδηγίες, τα γραφεία και τα σπίτια πρέπει επίσης να αερίζονται με ανοιχτά παράθυρα μετά από κάθε βήχα ή φτέρνισμα.

- Η Ουκρανία σημείωσε ημερήσιο άλμα 1.592 κρουσμάτων. Οι μολύνσεις αυξήθηκαν ταχέως τους τελευταίους μήνες καθώς τα μέτρα περιορισμού έχουν μειωθεί.

- Ο γερμανικός βιομηχανικός όμιλος Thyssenkrupp δήλωσε ότι οι απώλειές του διευρύνθηκαν το τρίτο τρίμηνο ως αποτέλεσμα του κλεισίματος των εγκαταστάσεων που σχετίζονται με την πανδημία του κοροναϊού. Ο όμιλος χάλυβα για τα υποβρύχια σημείωσε καθαρή ζημιά 800 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

- Ο Antonio Guterres, γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, προειδοποίησε ότι η πανδημία COVID-19 δεν απειλεί μόνο τα κέρδη στην καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας και στην οικοδόμηση της ειρήνης, αλλά επίσης κινδυνεύει να επιδεινώσει τις υπάρχουσες συγκρούσεις και να "προκαλέσει νέες".

- Σχεδόν έξι % των ανθρώπων στην Αγγλία ενδέχεται να έχουν μολυνθεί με COVID-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσαν ερευνητές που μελετούν τον επιπολασμό των λοιμώξεων, λέγοντας ότι εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι έχουν αποδειχθεί θετικοί στην ασθένεια.

- Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει ότι η χώρα έχει αναπτύξει το πρώτο εμβόλιο που προσφέρει «βιώσιμη ανοσία» κατά του κοροναϊού.