Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι Ιταλοί μας βάλανε στον πάγο με την οδηγία για καραντίνα

Τουρισμός
13 Αυγούστου 2020 / 12:31
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Οδηγία του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας πιέζει κι άλλο την κερκυραϊκή αγορά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θορυβημένοι είναι οι τουριστικοί φορείς, μαζί βεβαίως και οι κερκυραϊκοί, μετά την ταξιδιωτική οδηγία της ιταλικής κυβέρνησης για την ανάσχεση της διάδοσης του κορωνοϊού. Πριν από δύο μέρες τα πρώτα μέτρα πήραν οι περιφέρειες της Απουλίας και της Καμπανίας, για υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, την Ισπανία, και τη Μάλτα.
Την Τετάρτη όμως το ιταλικό Υπουργείο Υγείας εξέδωσε γενική Οδηγία με ισχύ από την Πέμπτη 13/8 έως 7 Σεπτεμβρίου.

Απόφαση του Υπουργείου Υγείας 12 Αυγούστου

Όσοι θέλουν να μπούν στην Ιταλία από τις εξής Χωρες: Κροατία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία, είναι υποχρεωμένοι, εναλλακτικά:

1) Να δείξουν στη μεταφορική εταιρεία την πιστοποίηση ότι έχουν κάνει τεστ τις τελευταίες 72ωρες, με αρνητικό αποτέλεσμα, ή
2) Να υποβληθούν σε τεστ στην Ιταλια, ή άμεσα, εάν δυνατό, στο λιμάνι/αεροδρόμιο/σύνορο άφιξης, ή μέσα σε 48ωρες σε δημόσιο νοσοκομείο/ιατρείο - σε αυτή την περίπτωση, είναι υποχρεωτική η εκούσια απομόνωση.

Τα τουριστικά καταλύματα

Όπως λέει στο enimerosi.com ο πρόεδρος του τουριστικών καταλυμάτων, Περικλής Κατσαρός, έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται οι πρώτες ακυρώσεις από Ιταλία. «Οι επιχειρηματίες ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς ο Αύγουστος είναι παραδοσιακά ο μήνας του ιταλικού τουρισμού. Τα "χτυπήματα" είναι απανωτά: το αρνητικό δημοσίευμα με τους 19χρονους Ιταλούς, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το περιορισμένο ωράριο... όλα αυτά σπέρνουν αμφιβολίες σε όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν».  

Ο ΕΟΤ Ιταλίας
 
Τόσο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Πάνος Βαρούχας, όσο και η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου βρίσκονται σε επαφή με τον ΕΟΤ Ιταλίας για την αντιμετώπιση του πρόσφατου δυσφημιστικού δημοσιεύματος μεγάλης ιταλικής εφημερίδας. «Από τον ΕΟΤ πήρα τη διαβεβαίωση ότι αυτό το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο» λέει ο Πάνος Βαρούχας στο enimerosi.com «και ότι στην Ιταλία δεν πήρε τις διαστάσεις που πήρε στην Ελλάδα. Αυτό που απασχολεί σοβαρά τον ΕΟΤ αυτήν τη στιγμή είναι οι οδηγίες που αποθαρρύνουν έμμεσα αλλά σαφώς τους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την Ελλάδα».
 

Πηγές: corriere de la serra, la Repubblicaambasciata d' Italia atene

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.