Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Για 20 χρόνια η παραχώρηση της κατασκήνωσης του Βίδο στους Προσκόπους

Πρόσκοποι
13 Αυγούστου 2020 / 11:09
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στη συνεδρίαση της Τετάρτης 12/8

η παραχώρηση χρήσης του κατασκηνωτικού χώρου στη νησίδα Βίδο στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, 

Η παραχώρηση της χρήσης του Προσκοπικού Κέντρου "Γιοκάρενα" στο Βίδο που είχε λήξει, ανανεώθηκε για τα επόμενα 20 χρόνια, γεγονός που διασφαλίζει και το δημόσιο χαρακτήρα του νησιού. 
Υπενθυμίζεται ότι στο Βίδο βρίσκονται τα κατασκηνωτικά κέντρα των Προσκόπων, των Οδηγών και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
Το Βίδο είναι επίσης τόπος μνήμης του σέρβικου λαού, καθώς εκει βρίσκεται το Σέρβικο Μαυσωλείο.

Ικανοποιημένοι από την εξέλιξη οι Πρόσκοποι της Κέρκυρας θέλησαν να απευθύνουν και διαδικτυακά «ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Δήμαρχο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους. Αποδεικνύεται τελικά οτι ο Προσκοπισμός είναι πολύ καλά ριζωμένος στην Κέρκυρα και οτι όλοι μας οφείλουμε να σηκώσουμε τα μανίκια για να αναδείξουμε το όμορφο Προσκοπικό μας Κέντρο και να αποδείξουμε οτι αξίζει η παρουσία μας εκεί, όπως τόσα χρόνια άλλωστε!»
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.