Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλοκαιρινή έξαρση κρουσμάτων

κορονοϊός
12 Αυγούστου 2020 / 21:02

Η Ρωσία ανέφερε τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη τις τελευταίες 24 ώρες. Περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι έχουν πλέον διαγνωστεί θετικά στη χώρα, αφού καταγράφηκαν 5.102 νέες λοιμώξεις.

- Η Γερμανία σημείωσε την πιο σημαντική ημερήσια αύξηση των νέων λοιμώξεων από τον Μάιο, αφού ανέφερε 1.226 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες.

- Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας λέει ότι το νέο εμβόλιο COVID-19 της Ρωσίας δεν έχει δοκιμαστεί επαρκώς. Η Ρωσία δήλωσε την Τρίτη ότι έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που χορήγησε κανονιστική έγκριση σε ένα εμβόλιο για τον ιό.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν έχει λάβει αρκετές πληροφορίες για να αξιολογήσει πλήρως το νέο εμβόλιο της Ρωσίας, αλλά προέτρεψε τη χώρα να μην το εξαγάγει στη Βραζιλία έως ότου διενεργηθούν περαιτέρω δοκιμές.

- Η βρετανική οικονομία εισήλθε επίσημα σε ύφεση ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 20,4% μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ανέφερε το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών της χώρας.

- Η Γερμανία έχει επεκτείνει την ταξιδιωτική της προειδοποίηση για την Ισπανία ώστε να συμπεριλάβει τη Μαδρίτη και τη βόρεια περιοχή των Βάσκων μετά από αύξηση των κρουσμάτων και στις δύο περιοχές.

- Η Ολλανδία σκοπεύει να εισαγάγει υποχρεωτική καραντίνα στο σπίτι, εάν το κοινό έχει στενή επαφή με κάποιον που έχει μολυνθεί, καθώς και με εκείνους που ταξιδεύουν από χώρες υψηλού κινδύνου.

- Οι Βρυξέλλες, κατέστησαν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας προσώπου σε όλους τους δημόσιους χώρους μετά την αύξηση των λοιμώξεων στην πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

- Ο τουριστικός τομέας της Βοσνίας συρρικνώθηκε κατά 70,6 % τους πρώτους έξι μήνες του 2020. Η χώρα των Βαλκανίων εξαρτάται περισσότερο από αυτόν τον κλάδο μετά την ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με 1,5 εκατομμύρια άτομα να την επισκέπτονται το 2019.