Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ζητούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Κέρκυρας

ΕΟΔΥ
12 Αυγούστου 2020 / 20:48
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σοβαρές πλημμέλειες στη διαχείριση των ελέγχων και των κρουσμάτων COVID καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Παράλληλα επισημαίνει αποδυναμώνονται σημαντικά οι δομές υγείας του νησιού, καθώς καλούνται να εκτελέσουν ελέγχους στην πύλη εισόδου του λιμανιού. Το Σωματείο στην ανακοίνωσή του επιπλέον τονίζει ότι, ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής σεζόν, στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια, οι έλεγχοι για covid 19 στις πύλες εισόδου είναι πλημμελείς.

«Το ελάχιστο προσωπικό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ  είναι υπεύθυνο για της διενέργεια των test αδυνατεί να καλύψει το λιμάνι της Κέρκυρας. Σε ότι αφορά μεν τα διάφορα ιδιωτικά γιοτ, ιστιοπλοϊκά κ.ά ούτε λόγος φυσικά να γίνεται!

Αν κάποιος εμφανίσει συπτώματα και προσέλθει για το αντίστοιχο test θα έχουμε την καταγραφή ή όχι κρούσματος ώστε να μην υπάρχει διασπορά στην υπόλοιπη κοινότητα. Στην είσοδο δε του πρώτου κρουαζερόπλοιου ή πλοίου από λιμάνι ξένης χώρας η λύση που δόθηκε είναι σε βάρος φυσικά του προσωπικού του μοναδικού Νοσοκομείου του νησιού.

Με προφορική εντολή αρχικά του διοικητή της 6η ΥΠΕ από το Σαββατοκύριακο καλύπτει την διενέργεια των test  Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και ιατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας.

Να επισημάνουμε ότι:
α. ο μοναδικός υπεύθυνος που μπορεί να δώσει εντολή για μετακίνηση Επικουρικού προσωπικού είναι ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου.

β. Την απόλυτη ευθύνη των λιμανιών της Κέρκυρας την έχει ο ΟΛΚΕ, και ο υπεύθυνος Σύμβουλος του καθώς και τα μέλη του προεδρείου θα πρέπει να έχουν προσλάβει το αντίστοιχο νοσηλευτικό προσωπικό και όχι μόνο για να καλύπτουν τις αντίστοιχες ανάγκες των λιμανιών, άλλωστε τα έσοδα των κρουαζιέρων τα διαχειρίζεται ο ίδιος ο ΟΛΚΕ.

γ. Η  διενέργεια των test είναι καθαρά αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Θα πρέπει άμεσα να γίνουν οι απαραίτητες παραμβάσεις από την Υγειονομική περιφέρεια, την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τα αρμόδια τμήματα της αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού ώστε να έρθει επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να καλύψει την διενέργεια των test  στην πύλη εισόδου της Κέρκυρας του λιμανιού!

δ. Το Νοσοκομείο μας φυσικά με το ελλιπές προσωπικό, παρόλες τις προσλήψεις που έχουν γίνει με Επικουρικό προσωπικό, αδυνατεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εντολές, καθώς δεν είναι και η αρμοδιότητα του να καλύψει επιπλέον άλλες υπηρεσίες.

Ενώ τυπικά το Νοσοκομείο μας δεν χαρακτηρίζεται ως Νοσοκομείο αναφοράς για ασθενείς covid 19, εντούτοις νοσηλεύουμε πλέον ασθενείς και φυσικά οι ανάγκες για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων κρίνονται απαραίτητες!

- Καταγγέλουμε την απόφαση και την εντολή που εστάλη από την Διοίκηση της 6η ΥΠΕ ώστε το προσωπικό του Νοσοκομείου και των ΚΥ της Κέρκυρας να διενεργούν test για covid 19 στην πύλη εισόδου του λιμανιού της Κέρκυρας !!!

- Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης εντολής για την διενέργεια των συγκεκριμένων test από προσωπικό του Νοσοκομείου και των ΚΥ

- Απαιτούμε να έρθει άμεσα επιπλέον κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ώστε αυτό να πραγματοποιεί τα test για covid 19 του οποίου είναι και δική του αρμοδιότητα και ευθύνη» τονίζει το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. 


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.