Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ΚΑΣ Δαμοκλή με τη γραμματέα της ΕΟΞ

Ξιφασκία
12 Αυγούστου 2020 / 17:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΕΡΚΥΡΑ. Η ξιφασκία είναι ένα Ολυμπιακό άθλημα, το οποίο έχει και στην Κέρκυρα φανατικούς φίλους, αλλά και τον Δαμοκλή, τον σύλλογο

Κπου εκπροσωπεί το νησί στα Πανελλήνια πρωταθλήματα και μάλιστα με επιτυχία. Έχοντας έναν μικρό χώρο στο ΕΑΚΚ, στο δεύτερο βοηθητικό κλειστό γυμναστήριο, πολλά παιδιά γυμνάζονται εκεί, προσπαθώντας να μάθουν τα μυστικά, ενός δύσκολου και «εγκεφαλικού» αθλήματος, να εκπροσωπήσουν τον Δαμοκλή και παράλληλα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους.
Δεν είναι από τα δημοφιλή και λαοπρόβλητα αθλήματα, αλλά αξίζει μνείας η προσπάθεια που γίνεται στον Δαμοκλή και μάλιστα με πολύ αγάπη και μεράκι. Απόδειξη οι δεκάδες αγοριών και κοριτσιών που έχουν ενταχθεί στον σύλλογο και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει. Με αφορμή μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας ξιφασκίας που βρέθηκε στο νησί, η παραδοσιακή κερκυραϊκή φιλοξενία ήταν υποδειγματική, ενώ έγινε μια συνάντηση και συζήτηση γύρω από το άθλημα.
 
Στην αναφορά του Συλλόγου σημειώνεται:
«Το ΔΣ του ΚΑΣ Δαμοκλής βρέθηκε στην άκρως ευχάριστη θέση να υποδεχτεί τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας (ΕΟΞ) κ. Ανέστη Κωστίδη, στην Κέρκυρα.
Το εξέχον στέλεχος της ΕΟΞ, πραγματοποιεί επίσκεψη αναψυχής στο νησί των Φαιάκων. Παρ΄ όλα αυτά, συνευρέθηκε και μίλησε με εγκαρδιότητα με τα μέλη του παλαιότερου Κερκυραϊκού Συλλόγου που είναι και ο μονός αναγνωρισμένος από την ΕΟΞ στην Κέρκυρα.
Όπως πάντα, έδειξε την αγάπη του για το άθλημα, την παιδαγωγική του διάθεση και την ικανοποίηση του για την υλοποίηση των στόχων του Κερκυραϊκού συλλόγου. Έθεσε τα θεμέλια για την δημιουργία νέων στόχων και την πεποίθηση ότι ο ΚΑΣ ΔΑΜΟΚΛΗΣ θα συνεχίσει να πρεσβεύει τις ιδέες του αθλητικού ιδεώδους έχοντας την αμέριστη στήριξη της Ομοσπονδίας και των παραγόντων του αθλητισμού».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια