Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναλειτουργεί το Ιατρείο της Λάκκας

Παξοί
12 Αυγούστου 2020 / 15:47

ΠΑΞΟΙ. Ως ιατρείο επαναλειτουργεί το πρώην κοινοτικό γραφείο Λάκκας, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παξών

και ύστερα από αίτηση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας, Μιχάλη Κάντα.
 
Για την επαναλειτουργία του Ιατρείου της Λάκκας, χρειάστηκε μία σειρά εργασιών, το κόστος των οποίων ανέλαβε τόσο ο Δήμος, όσο και η Κοινωφελής Επιχείρηση. Οι εργασίες αφορούσαν τις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις, την τοποθέτηση τηλεφωνικών γραμμών και διαδικτύου, λειτουργικό εξοπλισμό, επισκευές όπου ήταν απαραίτητο στο κτίριο, ευπρεπισμό χώρου και μικρο-παρεμβάσεις, προκειμένου το Ιατρείο να είναι και πάλι απόλυτα λειτουργικό προς όφελος των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών, στους οποίους θα παρέχονται υπηρεσίες είτε έκτακτης ανάγκης, είτε τακτικές.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Κέντρου Υγείας Παξών με τη συνδρομή του Δήμου έρχεται να αναβαθμίσει εν γένει το νησί και να προσφέρει τα μέγιστα στην ασφάλεια των κατοίκων, όσον αφορά στην υγεία τους, αφού πλέον θα μπορούν αν εξυπηρετούνται, εκτός από το Κέντρο Υγείας και από το Ιατρείο της Λάκκας, αποφεύγοντας έτσι αφενός τον συνωστισμό λόγω και της πανδημίας, αφετέρου, κάτοικοι και επισκέπτες της Λάκκας, να μην ταλαιπωρούνται φεύγοντας για τον Γάιο όπου βρίσκεται το Κέντρο Υγείας. Το ιατρείο λειτουργεί ήδη τις εργάσιμες μέρες και μόνο τα πρωινά, με διαθέσιμο ιατρό.
 
Ο Δήμος Παξών, χαιρετίζει αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς θα λειτουργήσει προς όφελος τόσο των κατοίκων και ειδικά της περιοχής, αλλά και όσων τουριστών χρειαστούν ιατρική περίθαλψη και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής όλων και προάγει την εξέλιξη του νησιού στα ζητήματα υγείας.