Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μάγεψε η συναυλία της Φιλαρμονικής «Μάντζαρος» (photos - video)

Μάντζαρος
12 Αυγούστου 2020 / 10:07
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11 Αυγούστου η καθιερωμένη συναυλία της «Μάντζαρος» στο Περιστύλιο των Ανακτόρων, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Σωκράτη Άνθη.

Η παρουσία κοινού περιορίστηκε αυστηρά στο όριο των καθήμενων, χωρίς να επιτρέπονται όρθιοι θεατές, λόγω των μέτρων της πανδημίας.





Η συναυλία αυτή, όπως απαιτεί η παράδοση, πραγματοποιήθηκε εις ανάμνηση της επετείου του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος για την διάσωση του νησιού από την πολιορκία των Οθωμανών, την 11η Αυγούστου του 1716.

Η «Μάντζαρος» έφερε για άλλη μια φορά τη μουσική κοντά στον κόσμο, πλημμύρισε με υπέροχες μελωδίες την πόλη της Κέρκυρας και σκόρπισε μεγάλη ικανοποίηση στο κοινό, που παρά τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, έδωσε το «παρών» και τίμησε την εκδήλωση αυτή.



Ιδιαίτερη συγκίνηση σκόρπισε η εκτέλεση του μουσικού έργου του E.O. Neske «Αλλαγή Φρουράς», το οποίο παιανίζεται από την «Μάντζαρο», την ίδια μέρα κάθε χρόνο και για πάνω από 70 συνεχή χρόνια, καθώς επίσης και η στιγμή που διεύθυνε την Μπάντα ο 94χρονος επίτιμος Αρχιμουσικός Νίκος Φαρούγγιας, κατά την εκτέλεση του εμβατηρίου δίκης του σύνθεσης με την ονομασία «Το Αρχιπέλαγος».

Εκ μέρους του Δ.Σ. της Φιλαρμονικής, ο πρόεδρος Ιωάννης Τριβιζάς επισημαίνει: «Μετά από αυτήν την υπέροχη βραδιά, η Διοίκηση της ΦΕΜ αισθάνεται οπωσδήποτε την ανάγκη να ευχαριστήσει, καταρχήν τους Μουσικούς της Φιλαρμονικής, που κοπιαστικά, όλο αυτό το διάστημα και σε μια δύσκολη και περίπλοκη εποχή, υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού τους, προετοίμασαν αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα. Τον Αρχιμουσικό μας κ. Σωκράτη Άνθη, τον αν. Αρχιμουσικό μας κ. Σπύρο Ρουβά και τον επίτιμο Αρχιμουσικό μας κ. Νίκο Φαρούγγια. Τους σολίστες μας κ.κ. Δημήτρη Γκόγκα, Σπύρο Αρκούδη, Σπύρο Τζέκο, Διονύση Μαρτίνη & Τάσο Ασπιώτη. Επιπλέον τον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, την Διεύθυνση του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης και τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα «corfutv» και «startmedia» για την συνδρομή τους. Την Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Κέρκυρας που μας παρείχε τον χώρο του «Προσκοπείου» για τις δοκιμές του μουσικού σώματος. Και τέλος και πάνω απ’ όλα το Κερκυραϊκό κοινό, που διαχρονικά, όπως εξάλλου και σήμερα, στέκεται κοντά σε όλες τις δράσεις της «Φιλαρμονικής Μάντζαρος» και την τιμά».


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.