Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραϊκός και ανακύκλωση

Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος
10 Αυγούστου 2020 / 21:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την τελευταία παράδοση ανακυκλώσιμων διέθεσε ο Κερκυραϊκός σε ιδιώτη για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Η έφορος του τμήματος Άντζελα κατέχει τονίζει πως «παραδώσαμε τα τελευταία 12000 πλαστικά μπουκάλια, δύο μεγάλους σάκους με καπάκια και 3000 περίπου άλλες πλαστικές συσκευασίες, από την προσπάθεια των αθλητών και αθλητριών μας να συλλέγουν ανακυκλώσιμα ακόμη και στην περίοδο του εγκλεισμού. Προσπαθήσαμε με αυτήν μας την πρωτοβουλία να γνωρίσουν οι αθλητές μας και οι οικογένειές τους, την αξία της ανακύκλωσης και κατ’ επέκταση να δείξουν έμπρακτα την αγάπη για το περιβάλλον. Ο απολογισμός είναι θετικότατος και επιβεβαιώνεται πως ο ιστορικός Κερκυραϊκός ΓΣ με την εξωστρέφεια που τον διακρίνει, στέλνει οικολογικά μηνύματα για τη διαχείριση και επεξεργασία των σκουπιδιών, την εξοικονόμηση ενέργειας την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας».



Ο Αλέκος Κούρκουλος, επίσης μέλος του ΔΣ του ΚΓΣ συμπλήρωσε πως «η προσπαθεί θα συνεχιστεί παρά τα όσα προβλήματα προκύψουν, στη λειτουργία των αθλητικών μας τμημάτων, από την απομάκρυνση μας από τις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΛΚΑ. Ο Κερκυραϊκός θα συνεχίζει στην πράξη, να συνδέει τις αθλητικές δραστηριότητες με ανθρώπινες αξίες όπως της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της ομαδικότητας και της αγάπης για το περιβάλλον. Αξίες που στοιχειοθετούν την έννοια πολιτισμός σε όλο της το εύρος. Σύμμαχοι μας οι γονείς και κηδεμόνες. Έχουμε χρέος στις επόμενες γενιές».



Να τονίσουμε ότι από τον Οκτώβριο του 2019 έως σήμερα ο Κερκυραϊκός παρέδωσε συνολικά 270 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, περίπου 45 χιλιάδες άλλες πλαστικές συσκευασίες, 9 σάκους με καπάκια και 12 σάκους με αλουμίνιο. Αλλά το σπουδαιότερο, ανέπτυξε στα μέλη του την οικολογική συνείδηση, την αγάπη για το περιβάλλον και για την πόλη της Κέρκυρας, που είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από τους απλούς αριθμούς.