Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυσαν εταιρεία κρουαζιερών για τον κορονοϊό, ακόμα και για ανθρωποκτονία

cgtn europe
10 Αυγούστου 2020 / 20:21

Οι επιβάτες που είχαν κολλήσει τον ιό σε ένα κρουαζιερόπλοιο που είχε απομακρυνθεί από πολλά λιμάνια τον Μάρτιο έχουν καταθέσει αγωγή εναντίον εταιρείας κρουαζιέρας. Οι 850 Γάλλοι επιβάτες, ανάμεσα στους οποίους και οι οικογένειες τριών ανθρώπων που πέθαναν από τον ιό στο πλοίο, υπέβαλαν 180 καταγγελίες, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας, επιβεβαίωσε ο δικηγόρος τους.

- Τα κρούσματα στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 5.118 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό σε εθνικό επίπεδο σε 892.654. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν, κατά 70, συνολικά σε 15.001.

- Ένας ανώτερος Γερμανός πολιτικός ζήτησε την λήψη αυστηρότερων μέτρων για τους ταξιδιώτες που πηγαίνουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου. Ο υπουργός Εσωτερικών Gunter Krings κάλεσε τους ανθρώπους να ενημερώσουν τις αρχές πριν ταξιδέψουν.

- Οι Τράπεζες της Ιταλίας αύξησαν το δανεισμό τους σε εταιρείες τον Ιούνιο, καθώς η αγορά ξαναρχίζει μετά την άρση της καραντίνας. Η έκθεση της Τράπεζας της Ιταλίας έδειξε ότι τα δάνεια προς μη χρηματοοικονομικές εταιρείες αυξήθηκαν 3,7% σε ετήσια βάση, σχεδόν διπλάσια από την αύξηση 1,9% το Μάιο.

- Τα νέα κρούσματα στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 436 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το συνολικό σύνολο σε 216.327.

- Εν τω μεταξύ, οι εταιρείες στη Γερμανία αναμένουν ότι η οικονομία θα περιοριστεί για οκτώ και ενάμισι μήνες ακόμη λόγω της πανδημίας, αποκάλυψε έρευνα από το οικονομικό ινστιτούτο της χώρας. Οι επιχειρήσεις αναψυχής αναμένουν περιορισμούς για 13 μήνες, ενώ ο τομέας τροφίμων και ποτών αναμένει ότι θα είναι λίγο περισσότερο από έξι μήνες υπό περιορισμό.

- Τα κρούσματα καθημερινώς στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπέρασαν τα 1.000 την Κυριακή, για πρώτη φορά ύστερα από ένα μήνα. Οι 1.062 νέες αναφερθείσες λοιμώξεις ήταν η πρώτη φορά που η Χώρα είχε περάσει τις 1.000 από τα τέλη Ιουνίου.

- Οι ενέργειες του βοηθού του Ηνωμένου Βασιλείου στον πρωθυπουργό, Ντομίνικ Κάμινγκς, έβλαψαν την εμπιστοσύνη του κοινού στην πανδημική αντίδραση της κυβέρνησης, σύμφωνα με μελέτη του University College London. Ο Κάμινγκς προκάλεσε οργή όταν ταξίδεψε 400 χιλιόμετρα για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του, όταν η σύζυγός του αρρώστησε κατά τη διάρκεια της καραντίνας.