Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η παραμονή στην κατηγορία απαιτεί πρωταθλητισμό

Γ΄ Εθνική
10 Αυγούστου 2020 / 17:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η σκέψη της ΕΠΟ να «μαζέψει» τη Γ΄ Εθνική και να την κάνει μια σοβαρή κατηγορία με δυνατές ομάδες, οδηγεί στο να υποβιβαστούν

δέκα ομάδες από κάθε όμιλο, τη σεζόν που έρχεται. Έτσι φαίνεται ότι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα γίνει μία Γ΄ Εθνική με τέσσερις ομίλους, που θα έχει αξιοπιστία, γιατί αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια, δεν είναι Γ΄ Εθνική, αλλά μια κατηγορία βολέματος όλων των Ενώσεων, που δε βοηθά το ποδόσφαιρο. Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται τις επόμενες μέρες.
Η ΕΠΟ βαίνει προς διαμόρφωση των ομίλων της Γ΄ Εθνικής, αφού η προθεσμία ακόμη και στους τριταθλητές που είχαν δικαίωμα συμμετοχής, έληξε στις 7/8, οπότε έχει στα χέρια της τον αριθμό των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα και θα φτιάξει τους Ομίλους οι οποίοι φέτος αναμένεται να είναι εννιά αντί για οχτώ που ήταν πέρυσι.
Πολλά λέγονται και ακούγονται, αλλά τίποτα δεν είναι οριστικό, ενώ εμείς θα ασχοληθούμε μόνο με τον όμιλο που θα συμμετέχουν ΑΕ Λευκίμμης και ΟΦΑΜ.
 
Με βάση τα περσινά δεδομένα και τον Όμιλο που καταρτίστηκε από συγκεκριμένες Ενώσεις, ο όμιλος που θα δημιουργηθεί θα έχει τις εξής ομάδες:
ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας: ΑΕ Μεσολογγίου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Αμβρακικός Λουτρού
ΕΠΣ Άρτας: Αναγέννηση Άρτας
ΕΠΣ Ηπείρου: Θύελλα Κατσικάς
ΕΠΣ Θεσπρωτίας: Σούλι Παραμυθιάς
ΕΠΣ Κέρκυρας: ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ
ΕΠΣ Κοζάνης: Μακεδονικός Φούφα, ΦΣ Κοζάνη
ΕΠΣ Πρέβεζας / Λευκάδας: Τηλυκράτης Λευκάδας, Αχέρων Καναλακίου, Πρέβεζα, Θύελλα 2015
ΕΠΣ Φωκίδας: Φωκικός
 
Από τον όμιλο θα λείπουν, ενώ είχαν δικαίωμα συμμετοχής, οι Θιναλιακός και Ανατολή που δε δήλωσαν συμμετοχή, αλλά και οι πρωταθλητές της Άρτας, Σκουφάς Κομποτίου και της Θεσπρωτίας, Θύαμις Καστρίου, οπότε αν ο όμιλο γίνει με 16 ομάδες, θα συμπληρωθεί λογικά, με έναν από τους Αστέρα Καληράχης (ΕΠΣ Γρεβενών), Μέγα Αλέξανδρο Καλλιθέας (ΕΠΣ Καστοριάς) και Ερμή Αμυνταίου (ΕΠΣ Φλώρινας).

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια