Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με έκτακτη συνεισφορά απαντά η Τ.Ε. Κέρκυρας στην επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ

ΚΚΕ
10 Αυγούστου 2020 / 10:40
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ (Τ.Ε. Κέρκυρας). Την Παρασκευή 7/8/2020 η Επιτροπή Οικονομικών της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση

με την οποία καταγγέλλει την εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, που τα αντιμετωπίζει σαν ανώνυμες εταιρείες και προωθεί απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία και τη δράση τους.

Ο νόμος αυτός προβλέπει να δηλώνονται τα ονόματα, οι αριθμοί ταυτότητας και τα ΑΦΜ όλων όσων ενισχύουν οικονομικά ένα κόμμα. Το ΚΚΕ είχε εκφράσει την αντίθεσή του και είχε καταψηφίσει νόμο που ψήφισε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ το 2014 και τον οποίο άφησε ανέπαφο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα όσων το ενισχύουν από το υστέρημά τους και ότι δεν εκβιάζεται από πρόστιμα και μεθοδεύσεις.
Είμαστε σε μία περίοδο που έχουμε μπροστά μας τις τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία του λαού μας από τις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, των αστικών κομμάτων και των μεγάλων αφεντικών, που για τα υπερκέρδη των τελευταίων δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μπροστά μας έχουμε επίσης τους μεγάλους κινδύνους που έχουν προκύψει για τον λαό μας από την βαθύτερη εμπλοκή της χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την απώλεια κυριαρχικών δικαιωμάτων για τα "μάτια" του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και για την κερδοφορία των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν μερίδιο από τη μοιρασιά. Μπροστά μας έχουμε τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, που είχε ήδη ξεκινήσει πριν την πανδημία και τα νέα μέτρα με τα οποία ετοιμάζονται να φορτώσουν για ακόμα μια φορά τον λαό μας για να "επανεκκινήσει", όπως λένε, η οικονομία και να αυγατίσουν τα πλούτη τους τα μονοπώλια.

Η καλύτερη απάντηση στα σχέδια των καπιταλιστών και του κράτους τους είναι η ολόπλευρη ενίσχυση της δράσης του ΚΚΕ, να ανέβει πιο ψηλά ο πήχης της οικονομικής ενίσχυσής του.

Τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ και της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου, ως απάντηση στην επιβολή του απαράδεκτου προστίμου, προσφέρουν έκτακτη εισφορά 500 ευρώ για την οικονομική ενίσχυσή του και καλούν τα μέλη, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος να πράξουν το ίδιο!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.