Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκίνησε ξανά η εργολαβία της νέας πύλης Εσωτερικού του λιμανιού

Λιμάνι
09 Αυγούστου 2020 / 12:45
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έπιασαν δουλειά και πάλι τα μηχανήματα στο λιμάνι, στην νέα πύλη που κατασκευάζεται -εδώ και χρόνια- όπου πρόκειται να μεταφερθούν οι γραμμές εσωτερικού.

Η είσοδος στην  καινούργια πύλη θα γίνεται από τον κυκλικό κόμβο που κατασκευάστηκε πρόσφατα. Οι τελευταίες "πινελιές" σε αυτόν μπήκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την τοποθέτηση του γλυπτού της Απηδάλου Νεώς και τον φωτισμό του. Μόλις τον τελευταίο μήνα τοποθετήθηκε και το γρασίδι.



Για την ιστορία, η διαμόρφωση της νέας εισόδου έχει περάσει από ...σαράντα κύματα, αφού είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΛΚΕ και είχε σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Σήμερα η εργολαβία άρχισε ξανά, με σκοπό την ολοκλήρωση της κατασκευής που είχε μείνει στη μέση (και) λόγω καραντίνας. 

Στα σχέδια του ΟΛΚΕ, σύμφωνα με τη Διοίκηση, βρίσκεται η μεταφορά των εκδοτηρίων σε αυτήν την πλευρά του λιμανιού και η ενίσχυση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ώστε να είναι πλήρως λειτουργική.

Αν δεν παρουσιαστούν άλλα εμπόδια και λαμβανομένων υπόψη των ρυθμών του Δημοσίου,  η μεταφορά των πορθμείων της γραμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα θα μπορούσε να γίνει στις αρχές του 2021, αναφέρουν πηγές του ΟΛΚΕ. 

Από εκεί και πέρα, η βόρεια πλευρά του λιμανιού που χρησιμοποιείται σήμερα, θα εξυπηρετεί αποκλειστικά την κρουαζιέρα.    
   
PHOTOS: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.