Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άνευ κοινού αλλά σε ζωντανή μετάδοση, η επετειακή συναυλία της μπάντας της «Παλαιάς»

Παλαιά Φιλαρμονική
08 Αυγούστου 2020 / 09:30
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Τη Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας). Κανονικά, όπως κάθε χρόνο, αλλά χωρίς κοινό θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της μπάντας της Παλαιάς Φιλαρμονικής.
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη συναυλία σε Live Streaming  και ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Το ΔΣ της Φιλαρμονικής ανακοίνωσε «Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της πανδημίας απαιτούν και έκτακτες λύσεις. Το φιλόμουσο πνεύμα της Κέρκυρας έδειξε σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, ότι δεν ατονεί, πολύ περισσότερο τον μήνα Αύγουστο, ο οποίος μουσικά είναι συνυφασμένος με τα μπαντιστικά ακούσματα γύρω από την επέτειο της 11ης Αυγούστου.

Η μπάντα της «Παλαιάς Φιλαρμονικής» ως το εμβληματικότερο μουσικό σύνολο του είδους του στην Ελλάδα και με συνεχή παρουσία στις εορταστικές εκδηλώσεις τής παραπάνω επετείου από το 1841 δεν μπορούσε παρά να εξακολουθήσει την παράδοσή της.Παραλλήλως, θεώρησε ότι έπρεπε να συνεχίσει και την τήρηση των προβλεπόμεων από την επιστήμη και το νόμο μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως έπραξε άμεσα από την πρώτη στιγμή άνευ εξαιρέσεων και ερμηνειών.
 
Συνεπώς, η επετειακή συναυλία της 10ης Αυγούστου 2020 θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αλλά ΧΩΡΙΣ την παρουσία κοινού.
 
Αντ’αυτού η συναυλία θα μεταδοθεί ΖΩΝΤΑΝΑ από τους τηλεοπτικούς σταθμούς CORFU TV και START TV στις 20.30.
Ταυτόχρονα θα μεταδοθεί σε live streaming από τη διαδικτυακή τηλεόραση
(WebTV) της Φιλαρμονικής μας (www.fek.gr και στη συνέχεια την ένδειξη WebTV).
 
Τη μπάντα της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας θα διευθύνει ο Αρχιμουσικός της Σπύρος Προσωπάρης σε έργα Σούσα, Δουκάκη, Μορικόνε, Πιοβάνι κ.α., ενώ θα παρουσιάσει και δικές του πρωτότυπες μπαντιστικές συνθέσεις. Σολίστ της βραδιάς θα είναι ο τρομπονίστας και μουσικός της Φιλαρμονικής μας, Μάριος Βουσολίνος.
Η πανδημία θα τελειώσει, η μουσική ποτέ!»

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.